Det skal du være opmærksom på, når du driver restaurant

Det skal du være opmærksom på, når du driver restaurant

I alle typer virksomheder er der en række juridiske aspekter, man skal tage hensyn til. Det gælder også restaurationsbranchen, som både caféer, restauranter, barer og natklubber hører ind under. Det kan dog være en enorm jungle at finde ud af alle regler, der er, når man gerne bare vil levere en god oplevelse til sine

I alle typer virksomheder er der en række juridiske aspekter, man skal tage hensyn til. Det gælder også restaurationsbranchen, som både caféer, restauranter, barer og natklubber hører ind under. Det kan dog være en enorm jungle at finde ud af alle regler, der er, når man gerne bare vil levere en god oplevelse til sine gæster.

 

Derfor kan det være en god idé at overveje at blive medlem af en brancheforening. The Host er et branchefællesskab, der giver deres medlemmer en række kontante fordele og forbedrede konkurrencevilkår. Her kan du få juridisk hjælp, samt hjælp fra forskellige typer af konsulenter. Der findes både gratis konsultation og billig sagsbehandling eller advokatbistand. Derudover er der adgang til gode priser med særlige forhandlere på diverse produkter, som en restaurationsvirksomhed skal bruge.

Har du købt en anden restaurant?

En af de situationer hvor man kunne få brug for juridisk bistand, er ved virksomhedsoverdragelse. Dette indbefatter konkurs- eller dødsbo, gaveoverdragelse, fusion, skift af selskabsform, forpagtning, leasing, franchising osv. I disse situationer er der en række regler vedrørende medarbejderes rettigheder, som man skal have styr på. Det kan være en god idé at få hjælp til at undersøge en virksomhed fuldstændigt, inden man overtager den. Hos The Host kan man netop få juridisk hjælp til virksomhedsoverdragelse.

Medarbejderes rettigheder

Når man har en virksomhed med ansatte, har man pludselig et stort ansvar. Ikke bare et ansvar for at medarbejderne har det godt, men også et ansvar for at de er sikret og får udbetalt en løn, for det arbejde de laver. Disse forhold skal nedskrives i en ansættelseskontrakt. Det sikrer også dig, da en ansættelseskontrakt også indeholder de krav, som medarbejderen skal opfylde i sit job. Hvis ikke medarbejderen opfylder disse krav, er det også en måde at stille dem til ansvar på. Her kan du få hjælp til ansættelseskontrakter og ansættelsesbeviser, hvis du er i tvivl om noget.

 

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel