Få fat i dit drømmejob

Få fat i dit drømmejob

Når du skal have dit drømmejob, så er der mange ting der spiller ind. Der er motivation, som er vigtigt i hele jobsøgningen, dertil kræver det, at man opsøger heldet i hele jobsøgningsprocessen. Hele jobsøgningsprocessen kan være en længere proces, som starter med, at man finder det job, man gerne vil søge, dernæst udarbejder, man

Når du skal have dit drømmejob, så er der mange ting der spiller ind. Der er motivation, som er vigtigt i hele jobsøgningen, dertil kræver det, at man opsøger heldet i hele jobsøgningsprocessen. Hele jobsøgningsprocessen kan være en længere proces, som starter med, at man finder det job, man gerne vil søge, dernæst udarbejder, man en ansøgning målrettet det job, man har fundet. Dernæst udarbejder man et CV med de jobs, som er mest relevant i forhold til det job, man søger. Dertil kan man være heldig at komme til jobsamtale hos den måske kommende arbejdsgiver. I denne artikel får du tips til alle stepsne i jobsøgningsprocessen, så du hurtigst muligt kommer ud af denne proces og ind i et job.

Ansøgning og CV

Når du skal have dit drømmejob, så handler det om at finde denne rette stilling først. Her kan man ikke være kræsen, for man ved først til jobsamtale, hvordan arbejdet egentlig er, og hvad det er for nogle personer, man kan komme til at arbejde sammen med. Det at skrive ansøgninger, og komme til jobsamtaler giver også erfaring og træning, så man klar når, det helt rigtige job kommer på banen. Hvis dit drømmejob ikke er slået op, så fortvivl ej for rigtig mange af jobbene i det private bliver aldrig slået op. Det betyder at du, også skal søge uopfordret. Om du søger opfordret eller uopfordret, så er det vigtigt, at du har en god ansøgning.

Når du skal skrive en god ansøgning, så er det altid en god idé at finde en god skabelon, en skabelon kan give større sandsynlighed for at du får skrevet en bedre ansøgning. Da skabelonen giver en god struktur til hele ansøgning, så det bliver nemmere at udarbejde en god ansøgning. Dernæst skal ansøgningen starte med en motivation, som gerne forklarer, hvorfor du skal have jobbet og din motivation i forhold til jobbet. Der skal også gerne stå noget omkring de opgaver, og det ansvar du har haft hos de forskellige jobs.

I CV’et skal du vælge de tre mest relevante jobs, i forhold til det nye job du søger. Du skal også vise hvilke kompetencer du har, det kan være digitale kompetencer for eksempel at man er god til Microsoft Office pakken, herunder Word, Excel og PowerPoint. Dertil skal der også gerne stå en kort tekst omkring dig, og hvem du er, og hvad din motivation er. Det er super vigtigt med et billede, hvor man kan se dig. Dine interesser må også gerne stå der et sted. Da personer ansætter personer, derfor er det godt vise, hvem man er. Da der så er større sandsynlighed for, at man kommer til samtale. Dem der kommer til samtale, kan det kommende arbejdsgiver godt se i stillingen, ellers vil arbejdsgiveren ikke invitere til en samtale. Så grunden til, at man ikke får jobbet, hvis man skuffer til samtalen, eller at de andre der kommer til jobsamtale, er bedre kandidater til stillingen. På dit CV skal der også gerne være kontaktoplysninger, så arbejdsgiveren kan ringe til dig, hvis den kommende arbejdsgiver ønsker at få dig til samtale.

Jobsamtaler

Hvis du er så heldig, at du kommer til jobsamtalen, så er det vigtigt, at du giver det bedste indtryk af dig selv, og får solgt dig selv til arbejdsgiveren. Det gør du ved at komme forberedt. 72% af alle arbejdsgiver synes det er irriterende, hvis en ansøger kommer uforberedt til en jobsamtale. Du kan derfor med fordel udarbejde en SWOT på dig selv.

Hvis du ikke har held med selv at finde et job, så kan du melde dig til rekruttering. Hvis du for eksempel bor i Aalborg, så kan du melde dig til rekruttering i Aalborg.

Kurser

Når du skal til jobsamtaler, eller hvis du har, ikke har fået et job endnu, så kan du med fordel opkvalificering med kurser hos IBC. Her kan du blive ekspert inden for flere områder, som kan hjælpe dig, når du skal søge job.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel