Forhandle din løn

Forhandle din løn

Det kan være, du lige er blevet færdiguddannet, og skal til at ud på jobmarkedet. Det kan også være, du har været der i mange år. Uanset hvad så er det kutyme på arbejdspladsen, at du skal sidde til lønforhandling med din chef hvert år. Her har du nemlig mulighed for at forhandle din løn.

Det kan være, du lige er blevet færdiguddannet, og skal til at ud på jobmarkedet. Det kan også være, du har været der i mange år. Uanset hvad så er det kutyme på arbejdspladsen, at du skal sidde til lønforhandling med din chef hvert år. Her har du nemlig mulighed for at forhandle din løn. Lønforhandling kan være en vigtigt faktor for din karriere, fordi du netop kan hæve barren. Derfor er nogen af nøgleordene for denne proces: forberedelse og forhandlingstaktik. Dette er gode nøgleord at have det med i baghovedet, inden du sidder over for din chef – enten for første gang eller ej.

Tag på kursus

Hvis det ikke ligger helt naturligt for dig at skulle forhandle med din løn, så kunne det være en god idé at undersøge at tage på et lønforhandlingskursus. Det kan være en svær disciplin at mestre. I Norddjurs kommune har Torben Lorentsen for eksempel holdt et foredrag. Så det kan være, der er også mulighed for noget lignende i nærheden af, hvor du bor. Ellers kan du se om de afholdes som webinarer. Igennem et kursus er der nemlig mulighed for at få gode tips og trick til, hvordan du kan gribe det an, og hvilke argumenter, du kan bruge.

Vær nøgtern

En vigtigt faktor før og efter en lønforhandling er, at du ikke må tage det personligt. Det kan være lettere sagt end gjort. Ved at vise, du holder hovedet koldt, og bliver ved med at holde fast i de stærke argumenter, du bringer til bordet, kan det være med til at påvirke resultatet positivt. Disse stærke argumenter kan være en god idé er nøgterne, så du får understøttet din markedsværdi, og viser din professionalisme. Det er selvfølgelig ikke kun løn, du kan forhandle om. Det kan være, du gerne vil efteruddanne dig, have en arbejdscomputer eller mobil til rådighed.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply