Fundraising for begyndere

Fundraising for begyndere

Fundraising betyder helt overordnet, at man rejser en kapital til forskellige formål. Fundraising er ofte brugt i forbindelse med foreninger, der ønsker at samle penge ind til forskellige projekter i foreningen. Når man som medarbejder i en forening skal i gang med ansøgningsprocessen, er man selvfølgelig meget spændt, og man håber, at projektet bliver taget

Fundraising betyder helt overordnet, at man rejser en kapital til forskellige formål. Fundraising er ofte brugt i forbindelse med foreninger, der ønsker at samle penge ind til forskellige projekter i foreningen. Når man som medarbejder i en forening skal i gang med ansøgningsprocessen, er man selvfølgelig meget spændt, og man håber, at projektet bliver taget godt i mod af de forskellige fonde, som man skal være med til at indsamle økonomiske midler, så projektet kan gå i gang. Denne entusiasme er vigtig at have, når man ansøger, da man gerne selv skal tro på projektet.

Det vil nemlig være medvirkende til, at fondene tager bedre i mod idéen, fordi de kan se, at der er medarbejdere, der lægger kræfter i det pågældende projekt. Hvis projektet ikke bliver taget godt i mod af fondene, og projektet ikke får tildelt midler, behøver det ikke nødvendigvis at være, fordi projektet ikke er godt nok. En grund kan være, at du ikke har tænkt stort nok, og du har måske ikke overvejet, hvad projektet vil komme til at betyde for andre udover de, der er med i foreningen. Det er derfor en god idé, at du overvejer projektets betydning både lokalt, nationalt og måske også internationalt.

 

Hør om en succeshistorie

Der ses dog mange eksempler på projekter, hvor alt er forløbet godt og lige efter bogen. F.eks. ønskede Opholdsstedet Clemens at etablere et udeaktivitetsområde med bistader, bålplads, gynger mv. Dette projekt er i dag blevet en succes, og børnene på opholdsstedet har nu masser af aktiviteter at kaste sig ud i. Om det kommer til at gå ligeså godt for dit projekt er helt uvist, men er du selv fokuseret, og har du nogle gode idéer, så er du sandsynligvis godt på vej til at få stablet et vellykket projekt på benene.

 

Skaf midler til dit projekt via Projekter.nu

Har I som forening brug for at skaffe midler til et nytænkende projekt, så er det Projekter.nu, som i skal have fat i. Projekter.nu har været medvirkende til at hjælpe Opholdsstedet Clemens samt mange andre, der har haft en drøm om at gøre en større tanke til virkelighed.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel