Gør det tunge arbejde lettere

Gør det tunge arbejde lettere

I de seneste år er fokusset på arbejdsmiljø steget, så der tages et større hensyn til de enkelte medarbejdere. For at skabe et godt arbejdsmiljø er der flere ting, man kan gøre som arbejdsgiver. En af dem er at anskaffe en gaffeltruck, som kan være med til at gøre arbejdsdagen meget lettere. Derfor råder Branchemiljørådet

I de seneste år er fokusset på arbejdsmiljø steget, så der tages et større hensyn til de enkelte medarbejdere. For at skabe et godt arbejdsmiljø er der flere ting, man kan gøre som arbejdsgiver. En af dem er at anskaffe en gaffeltruck, som kan være med til at gøre arbejdsdagen meget lettere. Derfor råder Branchemiljørådet for transport og engros da også til, at man i videst muligt omfang benytter sig af gaffeltrucks eller andre tekniske hjælpemidler –  som eksempelvis palleløftere –  til at nedbringe antallet af tunge løft på en arbejdsdag.

Løft

En af de største belastninger på en arbejdsplads er løft. En gaffeltruck kan reducere disse løft, og gør det muligt at køre hele paller hen til det sted, hvor de skal bruges, i stedet for at enkelte pakker skal løftes manuelt. Her er det vigtigt, at man vælger en truck, som passer til arbejdspladsen.
Gaffeltrucks kan fås i mange forskellige størrelse og med lige så forskellige løftekapaciteter, og hvilken der er den rigtige afhænger helt af arbejdes beskaffenhed. Med den rette gaffeltruck – se mere på gaffeltruck i hele Danmark – kan man nedbringe mængden af arbejdsskader, og dermed også øge arbejdsglæden for den enkelte medarbejder.

Komfort

At vælge den rette gaffeltruck handler ikke kun om, at løftekapacitet skal passe til arbejdspladsens opgaver. Man skal selvfølgelig også sidde godt, mens man arbejder. Derfor er det vigtigt, at truckens førerplads kan tilpasses den enkelte medarbejder. Rettet skal gerne kunne hæves og sænkes, og sædet skal være behageligt at sidde i og støtte lænden. Derudover er det vigtigt, at udsynet fra kabinen er godt, så man som fører af trucken ikke skal sidde i akavede stillinger, der kan give gener i nakke og skulder.

Selv om en truck ikke er den billigste anskaffelse til en arbejdsplads, kan det altså være en meget god investering, som kan være med til at gøre arbejdsdagen meget lettere at bære.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel