Guide: Sådan vælger du den bedste a-kasse

Guide: Sådan vælger du den bedste a-kasse

Det er vigtigt at få meldt sig ind i en a-kasse, imens man stadig er i arbejde. Man skal nemlig have været medlem af ens a-kasse i mindst 12 måneder for at få udbetalt dagpenge i forbindelse med arbejdsløshed. Til gengæld kan det være svært at vide, hvilken a-kasse, der er den bedste, og svaret

Det er vigtigt at få meldt sig ind i en a-kasse, imens man stadig er i arbejde. Man skal nemlig have været medlem af ens a-kasse i mindst 12 måneder for at få udbetalt dagpenge i forbindelse med arbejdsløshed. Til gengæld kan det være svært at vide, hvilken a-kasse, der er den bedste, og svaret er egentlig, at der ikke findes én a-kasse, som er den bedste. En a-kasse kan have forskellige medlemstilbud. Derfor bør man sammenligne og undersøge ens forventninger til en a-kasse. Sådan en sammenligning er lettest at lave, når a-kasserne er stillet op mod hinanden som her: den bedste a-kasse. Ellers vil der her bliver nævnt nogle af de fordele, man kan få gennem en a-kasse.

 

Medlemstilbud

A-kasser har som regel forskellige tilbud til deres medlemmer. Dette kan være i form af kurser, undervisning og rådgivning. Hvilke kurser og undervisning, der bliver udbudt, kommer an på, hvilken a-kasse man melder sig ind i. En fagspecifik a-kasse vil som regel have fagrelateret kurser. Disse kurser kan man have stor gavn af, da det kan være med til at udvide og opfriske ens kompetencer. At deltage i kurser kan hjælpe en til at blive bedre til sit arbejde, men samtidig også hjælpe en til at være en mere kompetent ansøger, hvis man leder efter nyt arbejde.

 

Vejledning

En a-kasse tilbyder også rådgivning og vejledning. Hvis man står uden arbejde, vil man gennem ens a-kasse komme til samtaler, hvor man lærer at skrive en bedre ansøgning samt hvordan man skal opstille ens CV. Denne form for vejledning vil blive tilbudt, så der er større sandsynlighed for at a-kassens medlemmer vil komme i arbejde igen hurtigst muligt.

 

Det kan altså være svært at sige, hvilken a-kasse, der er den bedste, men ud fra hvilke medlemstilbud og vejledning de tilbyder, samt hvad den månedlige pris er, kan man finde den a-kasse, der passer til en.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel