Høsten er en hård tid

Høsten er en hård tid

For mange landmænd er høsten en hård og tidskrævende tid, der kræver hjælp fra diverse landbrugsmaskiner. Foruden høsten så er jordbearbejdningen og såningen også nogle krævende processer. Jordbearbejdning og såning Pløjning En af de mere almene jordbearbejdningsmetoder er pløjning, som fungerer godt under de fleste forhold. Ploven er et gammelt redskab, men gennem årene er

For mange landmænd er høsten en hård og tidskrævende tid, der kræver hjælp fra diverse landbrugsmaskiner. Foruden høsten så er jordbearbejdningen og såningen også nogle krævende processer.

Jordbearbejdning og såning

Pløjning
En af de mere almene jordbearbejdningsmetoder er pløjning, som fungerer godt under de fleste forhold. Ploven er et gammelt redskab, men gennem årene er det et redskab, der er blevet forbedret. Den moderne plov har skær, der kan grave dybere i jorden. Det er dog vigtigt, at man varierer pløjedybden år efter år, fordi pløjning kan skabe en pløjesål.

Derudover så bør man heller ikke pløje i tørre områder, da jorden derved mister fugt, hvilket kan resultere i dårlig fremkomst, hvis der ikke er meget nedbør efter såning. Modsat kan kraftig nedbør efter såning også give problemer, da det kan skabe erosion.

Grundet disse faktorer, samt miljø og økonomi, er der flere og flere landmænd, der benytter sig af pløjefri jordbearbejdning.

Såning
I let jord efterlader ploven en overflade, hvor man nemt kan bruge en kultiverings såmaskine. Hvorimod der ved lerjord kræves mere arbejde, før overfladen er egnet til såning. Førhen brugte man kultivatorer, tromler og udjævner, for at skabe et godt såbed, men i dag bruger man en kombination af diskredskaber og kultivator for at reducere antallet af overkørsler.

Landbrugsmaskiner

Det er dog ikke alle landmænd, der har topmoderne maskiner til rådighed, og derfor findes der alternativer og muligheder for at anskaffe maskinerne på anden vis.

Hvis man bor i nærheden af Give, Grindsted eller Hejnsvig, så er det muligt at få hjælp til den hårde høst via Jørgens Maskinstation. Her har de både ekspertise og materialer til såning og jordbearbejdning. Derudover besidder de nogle af de maskiner, der kan hjælpe dig med at få en god såning, såsom en plov og såmaskine.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel