Idéer til aktiviteter, som du som leder kan arrangere for dine medarbejdere

Idéer til aktiviteter, som du som leder kan arrangere for dine medarbejdere

Virksomheder er indenfor en årrække blevet mere opmærksomme på at efteruddanne og opkvalificere deres medarbejdere samt styrke sammenholdet på arbejdspladsen og sikre den enkeltes trivsel. Dette fokus har i historisk kontekst generelt set været fraværende, men kommer sig i dag til udtryk på en lang række områder. Denne artikel vil forsøge at inspirere dig som

Virksomheder er indenfor en årrække blevet mere opmærksomme på at efteruddanne og opkvalificere deres medarbejdere samt styrke sammenholdet på arbejdspladsen og sikre den enkeltes trivsel.

Dette fokus har i historisk kontekst generelt set været fraværende, men kommer sig i dag til udtryk på en lang række områder. Denne artikel vil forsøge at inspirere dig som leder i forhold til aktiviteter, som kan være med til at opkvalificere eller efteruddanne dine medarbejdere, samt aktiviteter der kan højne trivslen og sammenholdet samt samarbejdsevnen på din arbejdsplads. Artiklen vil runde aktiviteter som kurser og oplæg fra entertainer.

Escape Room/Mystery room

Et escape room eller mystery room er to navne for det samme teambuildingspil, hvor en gruppe af mennesker låses inde i et rum. I rummet skal alle spillerne i løbet af en given tid lede efter spor og tegn, som vil kunne pege gruppen i retning af en kombination af tal, som til sidst vil kunne få dem ud af rummet. Oplevelsen kan være grænseoverskridende for nogle, men den egner sig godt til at ruske f.eks. en gruppe medarbejdere sammen, og den tvinger dem til at samarbejde indbyrdes og fordele rollerne mellem sig. Escape Rooms er en populær aktivitet og kan findes over hele landet.

Aktivitetsløb

Aktivitetsløb dækker over en teambuilding-aktivitet, hvor dine medarbejdere tvinges til at arbejde sammen om at nå et mål. Der er mange variationer af aktivitetsløb og mange forskellige sværhedsgrader og forskelle på hvor hårdt det er fysisk psykisk. Hardcore aktivitetsløb kan blandt andet byde på regn, mudder, løb og andet, men aktivitetsløb handler normalt om at styrke fællesskabet og evnen til at samarbejde, hvorfor det under normale omstændigheder er mindre fysisk hårdt, og hvor fokusset i stedet er at heppe på hinanden og løse en opgave rigtigt i fællesskab. Der er mange forskellige udbydere af aktivitetsløb, og det kan dyrkes over hele landet.

GPS challenge

GPS challenge er en fællesskabsøvelse hvor samarbejdet som team bliver sat på prøve, og hvor kommunikation og samarbejde er altafgørende. I et forsøg på at forklare det kortfattet kan GPS-challenge siges at være en højteknologisk skattejagt, hvor et hold af medarbejdere bliver inddelt i grupper, som skal nå så mange poster som muligt indenfor en begrænset tidsperiode, og på hver post er der en opgave, som holdet skal løse. Det hold, som klarer flest poster og som løser flest opgaver vinder spillet.

Kurser

Hvis du som leder, hellere vil give dine medarbejdere nogle ekstra faglige kompetencer som gør dem egnede til at udføre nogle flere opgaver på en bedre måde, kan du i stedet arrangere et kursus for dine medarbejdere. I dag er markedet for kurser kæmpestort, og der findes kurser for stort set ALT mellem himmel og jord. Dine medarbejdere kan f.eks. komme på kursus i at kunne:

  • Skabe, redigere samt manøvrere i INDD-filer samt eksportere til PDF.
  • Fortolke og implementere GDPR (General Data Protection Regulation)
  • Lære at kunne manøvrere samt betjente avancerede funktioner i Office-apps som Word, Excel og PowerPoint

Entertainer

Du kan også som leder vælge at arrangere et spændende og lærerigt oplæg fra en entertainer, som på en pædagogisk og måske humoristisk måde kan formidle et budskab til dine medarbejdere, som med sikkerhed vil gøre stort indtryk på dem. Entertainere og kursusholdere adskiller sig på den måde, at kursusholdere typisk har til opgave at få indarbejdet og formidlet et stof med faglig relevans for din arbejdsplads, hvor entertainere anderledes plejer at formidle et budskab eller et dilemma, som du med sikkerhed kommer til at tænke over i lang tid.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply