Synes du også, at det kan være svært at få tid til det hele?

Synes du også, at det kan være svært at få tid til det hele?

Hvad er en fagforening og hvorfor er det nødvendigt at være medlem? En fagforening udbetaler ikke dagpenge til dig, hvis du er arbejdsløs. Fagforeningen er en organisation, som støtter en på ens arbejdsplads og varetager ens interesser. Det er fagforeningerne, som forhandler ens overenskomst, sørger for, at man får en tiltrængt lønforhøjelse og i det

Hvad er en fagforening og hvorfor er det nødvendigt at være medlem?

En fagforening udbetaler ikke dagpenge til dig, hvis du er arbejdsløs. Fagforeningen er en organisation, som støtter en på ens arbejdsplads og varetager ens interesser.

Det er fagforeningerne, som forhandler ens overenskomst, sørger for, at man får en tiltrængt lønforhøjelse og i det hele taget arbejder på at forbedre forholdende på arbejdspladsen.

 

I Danmark er der en lang tradition for en stærk og engageret fagbevægelse. En fagforening er ens rygstøtte, når eller hvis man kommer ud for situationer på ens arbejdsplads som man ikke selv kan eller har lyst til at håndtere på egen hånd. Ens fagforening kan således give en juridisk hjælp i en lang række problemstillinger, der kan opstå på arbejdspladsen.

 

Konceptet – gratiste fagforening

Gratiste fagforenings konceptet går ud på, at man som medlem kan få gratiste fagforening ved at tippe andre/nye medlemmer. Frie er derfor den eneste fagforening, hvor man selv kan være med til at bestemme sit kontingent. Ved at tippe et enkelt medlem kan man opnå gratis fagforening i hele to måneder.

 

Hos Frie går de ind for det frie valg. For dem er fagforeningsfrihed vigtigt og folk skal have retten til selv at kunne bestemme, hvor de vil være medlem. Derfor er Frie også upartiske og giver ikke støtte til nogen politiske partier eller religioner. Dermed ikke sagt, at de er upolitiske for de kæmper for det frie valg og lige rettigheder for alle. Fremfor at støtte overenskomster, støtter de op om alle – lovgivning frem for overenskomster. Derved ser de også på det enkelte individ og deres kompetencer, for at kunne vurdere eksempelvis deres lønniveau – og ikke på, hvad andre i organisationen får.

 

Det er denne frihed, der danner grundlag for Frie, og deres koncept med gratiste fagforening afspejler denne.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel