Vælg en af 3 investeringsprofiler

Vælg en af 3 investeringsprofiler

Det kan være svært at vide, hvordan du skal investere dine penge. Det er noget, som de fleste af os tænker på hele tiden, da det gør en kæmpe forskel for os den dag, hvor vi går på pension. Her vil vi give nogle råd til, hvordan du kan investere ud fra din investeringsprofil. Vi

Det kan være svært at vide, hvordan du skal investere dine penge. Det er noget, som de fleste af os tænker på hele tiden, da det gør en kæmpe forskel for os den dag, hvor vi går på pension.

Her vil vi give nogle råd til, hvordan du kan investere ud fra din investeringsprofil. Vi har opdelt i den aggressive, moderate og passive. Ingen af investeringsprofilerne er gode eller dårlige. I stedet har vi lavet dem for, at du skal tænke over, hvordan du investerer. Der er ingen grund til at give sig selv unødvendigt stress. Derfor er det vigtigt, at du investerer på den måde, som passer til dig.

Det er ikke en god idé at lytte til andres råd om, hvordan du skal investere, da de ikke nødvendigvis fungerer på samme måde som dig.

Den passive investeringsprofil

Den passive investor kan ikke lide hele tiden at skulle følge med i markedet. Markedet går hele tiden op og ned. Det gælder uanset, om du investerer i aktier eller boliger. Der vil altid være kriser.

Hvis du ikke kan lide at tænke over den slags, og bare gerne vil være sikker på, at der er penge lagt til side, når du en dag går på pension, så er en pensionsopsparing en god idé.

Du kan også vælge at sætte nogle af dine penge i en indexfond eller ETF. Hvis du ikke kender noget til denne type begreber, så kan vi anbefale dig, at du læser dette indlæg.

En passiv investeringsprofil har fokus på at over tid, der skal aktiemarkedet nok stige. Vores samfund bliver hele tiden rigere, og derfor tjener du også penge på den lange bane. En krise har kun betydning for dig, hvis du vælger at sælge dine investeringer.

Med denne metode behøver du ikke følge med i, hvordan det går med dine investeringer. Du kan nøjes med et årligt tjek.

Du kan læse mere om passiv investering her.

Den moderate investeringsprofil

Du vil gerne have et større afkast, men du ønsker ikke at satse hele butikken for at opnå det. Her er det en god idé at opdele sin investering på lav- og højrisiko investeringer. Primært bør dine penge være i lavrisiko som f.eks. din pensionsopsparing.

En lille del af dine penge sætter du i højrisiko investeringer, hvor du får en kæmpe udbetaling, hvis investeringen går godt. På den måde sikrer du stadigvæk, at du har lagt penge til side til din pension, men du har stadigvæk mulighed for størst muligt afkast.

Den aggressive investeringsprofil

Du går efter størst muligt afkast, og du er ikke bange for at miste alle dine penge i forsøget. Dit udgangspunkt er, at du hele tiden tjener flere penge, som du kan investere. Selv når du rammer plet, vælger du ofte at geninvestere dine penge, da du gerne vil tjene endnu flere penge.

Denne person har mulighed for ikke at have mange penge, når personen en dag skal på pension. Men samtidig kan det også være, at personen er milionær.

Et godt råd er, at du kan investere aggressivt de første år af dit investeringsliv. Senere kan du altid gå over til en mindre aggressiv investeringsprofil.

På den måde kan du måske allerede gå på pension, når du rammer 40 år, hvis alt går godt.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel