Guide til at købe en brugt bil

Guide til at købe en brugt bil

Det kan være en stor udfordring at købe en brugt bil. Der er nemlig mange ting, man skal være opmærksom på undervejs. Det kan være alt fra modellen, kilometerstand, indretning og små buler. Brugtvognsforhandlere har ofte også en meget kort garanti, så det er vigtigt at alle detaljer bliver gået igennem. Herunder kan du læse

Det kan være en stor udfordring at købe en brugt bil. Der er nemlig mange ting, man skal være opmærksom på undervejs. Det kan være alt fra modellen, kilometerstand, indretning og små buler. Brugtvognsforhandlere har ofte også en meget kort garanti, så det er vigtigt at alle detaljer bliver gået igennem. Herunder kan du læse en hurtig guide til at købe en brugt bil.

 

Overvej disse 3 ting, før du handler

  1. Skal det være diesel eller benzin?

Om det skal være en diesel- eller benzindrevet bil, afhænger af, hvor langt du kører til dagligt. Hvis du kun kører små ture, så kan det ikke betale sig at købe en dieselbil. Vælg kun diesel, hvis du kører over 15.000 km om året.

  1. Er bilen meget eller lidt brugt i forhold til den alder?

Vær opmærksom på, at hvis bilen har stået stille i flere år eller sjældent er blevet brugt. For lidt brug er nemlig også et problem, da bilens dele bliver rørt og smurt, når den kører. Er bilen derimod meget brugt, så vil den være for slidt på bremser, dæk og så videre. Tjek derfor bilens årgang, og hold det op imod dens kilometertal. Et almindeligt brug vil ligge på cirka 20.000 km om året. Hvis bilen er langt over eller under, så skal alle de vitale dele tjekkes meget grundigt.

  1. Er der styr på reservedele?

Hvis bilen skulle gå hen og mangle en reservedel, så er det godt at tjekke, om de er tilgængelige for dig. Skal du for eksempel finde en ny udstødning, så er det godt at kende et sted på forhånd. Du kan finde mere information her hos refako.

 

Medbring en ven

Hvis du skal købe en brugt bil, så er det en god plan at have en kyndig ven med, som kan hjælpe med at tjekke efter og tage beslutningen.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel