3 ting, du skal have styr på inden studiestart

3 ting, du skal have styr på inden studiestart

Studiestart er spændende og nyt, for snart skal man begynde på sit helt nye liv og muligvis i en helt anden by. Der er mange ting at skulle forholde sig til, når man starter på et nyt kapitel som det at være studerende. Udover at få styr på det grundlæggende, som at finde sig et

Studiestart er spændende og nyt, for snart skal man begynde på sit helt nye liv og muligvis i en helt anden by. Der er mange ting at skulle forholde sig til, når man starter på et nyt kapitel som det at være studerende. Udover at få styr på det grundlæggende, som at finde sig et sted at bog og søge SU, er der også nogle andre vigtige ting, som er en god ide at få styr på, inden studiet starter. I denne artikel præsenterer vi dig for tre af disse ting, så skal du til at begynde på studie snart, er det en god ide at læse med her.

Det gode internet

Som studerende er der særligt én ting, som du vil få brug for, og det er internet. Internettet er en helt essentiel del af det at være studerende, og du vil med garanti ikke kunne komme uden om at få brug for det – enten til hjemmeopgaver, eksamen eller på selve uddannelsen. Derfor er det yderst vigtigt, at du inden studiestart får fat i noget internet.

Der er flere ting, som du skal have in mente, når du vælger internet. For det første skal du overveje, hvor mange I er i husstanden. Jo flere du bor sammen med, jo bedre internet vil du få brug for. Forbindelsen belastes nemlig mere, jo flere der benytter den. For noget andet skal du overveje, hvad dit studie kræver. Nogle uddannelser kræver, at du skal benytte programmer, der kræver et godt internet, men det er langtfra dem alle. For det tredje skal du overveje, hvilken pris du er villig til at betale. Som regel skal du betale mere for den gode forbindelse, men ofte kan du være heldig at finde et godt tilbud. Sidst men ikke mindst skal du tage højde for dine fritidsinteresser. Hvis du har interesser som at game, vil du f.eks. få brug for internet med en større ydeevne.

En ordentlig computer

En anden ting, du ikke kan undvære, når du studerer, er en ordentlig computer. Ligesom med internettet, skal du her igen overveje, hvad dit studie kræver. Nogle programmer kræver f.eks., at du har en computer, der kan trække dem.

Rigtig mange unge vælger en Mac, men det er ikke altid den bedste løsning. Du skal vælge en computer, der falder i din smag, og som kan opfylde dine behov. Uanset hvad skal du dog altid sørge for at skaffe en computer af en vis kvalitet, så den holder de næste mange år frem. Det er de færreste studerende, der har penge til at gå og købe ny computer hvert andet år.

Pensumliste og bøger

Den tredje ting, vi mener, at du skal have styr på inden studiestart, er pensum, og hvilke bøger der skal bruges hertil. Studiebøger er dyre, og derfor er den en god ide at være på forkant, da du på den måde kan være en af de første til at kontakte dem, der sælger bøgerne brugt, og på den måde sikre dig lidt billigere bøger. Ved at have styr på bøgerne fra start, kan du også på forhånd sætte dig lidt ind i stoffet og muligvis komme lidt på forkant.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel