Få en glad og tilfreds hund med hjernegymnastik

Få en glad og tilfreds hund med hjernegymnastik

En hund har brug for at bruge sine sanser og tanker for at blive glad og tilfreds. Vi mennesker kender også det med behovet for at være kreative og være nysgerrige, som vi får stillet på forskellige måder fra person til person. Hundens kreativitet sidder især i næsen, som den gerne vil bruge en masse.

En hund har brug for at bruge sine sanser og tanker for at blive glad og tilfreds. Vi mennesker kender også det med behovet for at være kreative og være nysgerrige, som vi får stillet på forskellige måder fra person til person. Hundens kreativitet sidder især i næsen, som den gerne vil bruge en masse. Lugtsansen kommer især i spil på gåture, men den kan også komme i spil på andre måder, nemlig med hjernegymnastik.

 

Lad hunden lugte sig frem

En måde, hvorpå man kan forene hjernegymnastik og lugtsansen for hunden, er ved at lave lege, hvor hunden skal finde ud af, hvordan den kan få mad, som den kan lugte. Den skal kæmpe lidt for det. Det kan du for eksempel gøre med en bold, hvori der kan lægges mad, som den så skal forsøge at få ud igennem nogle huller ved at skubbe til den. Find sådan en bold og andet aktiveringslegetøj her. Måske er din hund enten langsom eller hurtig til det. Det kan være meget forskelligt. Er den langsom, så vil den med tiden formentlig blive bedre til det. Alt kræver træning.

 

Du kan også bruge toiletruller til at gemme små snacks til hunden i, som er særligt gode til hvalpe. Kom maden i og fold enderne sammen, så hunden skal arbejde til for at få maden ud. Her kan hunden lugte, at der er noget godt i, hvilket motiverer den til at arbejde.

 

Lav tricks med hunden og beløn med godbid

Der er mange, der synes det er sjovt at lave tricks med hunden. Og her er der mange sjove muligheder for at få næsen i spil, samtidig med at hunden skal tænke:

 

  • Man kan starte stille ud med at have godbidden i hånden og lære hunden at sitte.
  • Lær den at give pote med en godbid som belønning
  • Lær den at rulle rundt
  • Gem godbidder rundt omkring i hjemmet. Få hunden til at sidde ved din side og giv tegn til, at den kan lede efter godbidden. Det kan være med ordet ”søg”.

 

Der findes masser af hundekunstner, som du kan bruge ved at søge på internettet og YouTube, hvor du kan se, hvad man kan få hunden til. Det er sjovt både for dig og hunden, og det ”samarbejde” er med til at knytte et tæt bånd mellem ejer og hund.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel