Hop med på den grønne bølge i 2020

Hop med på den grønne bølge i 2020

De fleste af os har efterhånden vænnet os til at høre om klimaforandringer. Det er ikke noget nyt, at vi alle skal blive bedre til at tænke bæredygtigt. Det er et kæmpe taleemne i nyhederne, blandt politikere, i virksomheder og ude blandt den almindelige befolkning. Men hvad kan du egentlig gøre for at blive bedre

De fleste af os har efterhånden vænnet os til at høre om klimaforandringer. Det er ikke noget nyt, at vi alle skal blive bedre til at tænke bæredygtigt. Det er et kæmpe taleemne i nyhederne, blandt politikere, i virksomheder og ude blandt den almindelige befolkning. Men hvad kan du egentlig gøre for at blive bedre til grøn omstilling?

 

Hvad betyder grøn omstilling?

 

Grøn omstilling er et udtryk, der bliver brugt, når man taler om at finde på mere grønne teknologier, bedre ressourceudnyttelse, nye miljøvenlige produkter m.m. Generelt handler det om at ændre vores vaner og mønstre, så vi alle bliver bedre til at passe på miljøet og vores jordklode.

 

Vælg en brugt bil

 

Som privatperson kan du naturligvis ikke ændre hele verden alene. Til gengæld kan du gøre en indsats på de områder, hvor du føler, at du har mulighed for. Hvis alle begynder at tænke sådan, vil det også gøre en forskel. Noget der skader miljøet rigtig meget, er når vi bliver ved med at producere en hel masse nyt og samtidig smide en hel masse ud i stedet for at genbruge. Der går rigtig meget til spilde i dag, fordi vi ikke gør noget mere ud af at genbruge ting. Hvis du f.eks. har planer om at købe en bil, kunne du overveje, om du burde købe en brugt bil i stedet for en helt ny. På den måde støtter du op om, at vi skal bekæmpe ressourcespild.

 

Der findes så mange biler, der er brugte, men som virker så fint. Hos Biltorvet.dk har de lige nu over 40.000 brugte biler til salg, så der er altså rig mulighed for at finde en brugt bil.

 

Ændr dine madvaner

 

Når det gælder mad og madvarer, er der også tale om en kæmpe synder for miljøet. I Danmark smider vi hvert år flere hundredetusinde ton mad ud. Det vil altså sige, at der er blevet brugt en hel masse ressourcer på mad, der bare går til spilde. Det er noget af det, der går hårdt ud over miljøet. Hvis du gerne som privatperson vil blive bedre til at tænke bæredygtigt, kan du forsøge at hjælpe til at undgå madspild så godt som muligt. Det kan du f.eks. gøre ved at:

 

  • købe de madvarer nede i supermarkedet, der snart udløber.
  • planlægge dine måltider bedre, så du ikke skal smide mad ud blot fordi, du ikke nåede at få det spist.
  • lave mad ud fra hvad du har og ikke kun købe nyt.
  • se på og lugt til din mad for at vurdere om det er for gammelt i stedet for udelukkende at følge ”sidste anvendelsesdato”. Det er ikke sikkert, at den altid passer.

 

Hvis du gerne vil ændre dine madvaner, så du bliver endnu mere miljøvenlig og grøn, kan du også forsøge at spise vegetarisk. Der bliver nemlig brugt rigtig mange ressourcer på blandt andet produktionen af kød, som er rigtig dårligt for miljøet. Du kan f.eks. lægge ud med to vegetariske dage om ugen.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply