Hvilket udstyr får du brug for til dit nyfødte barn?

Hvilket udstyr får du brug for til dit nyfødte barn?

Hvis du som mange nye forældre står og mangler rådgivning til hvad du egentlig bør købe, giver vi her et bud på en overordnet tjekliste, der indeholder langt de fleste af de ting, som du får brug for. Læs videre her. Tasken til hospitalet Risikoen for en tidlig eller sen termin eller ved komplikationer under

Hvis du som mange nye forældre står og mangler rådgivning til hvad du egentlig bør købe, giver vi her et bud på en overordnet tjekliste, der indeholder langt de fleste af de ting, som du får brug for. Læs videre her.

Tasken til hospitalet

Risikoen for en tidlig eller sen termin eller ved komplikationer under graviditeten gør, at du hellere må pakke din hospitalstaske i god tid. Enhver hospitalstaske har nogle standardemner som skal være med i bagagen. Det drejer sig her om et sygesikringsbevis, en vandrejournal, ekstra tøj inkl. morgenkåbe og hjemmesko, en amme-BH og indlæg, tøj til babyen inkl. overtøj til hjemturen, toilettaske, sutter, bleer, en dyne til babyen, autostol, kamera og mobiltelefon.

Amning og spisetid

En af de ting, der vil fylde dagene og nætterne de første mange måneder, er uden tvivl spisetiden. Det er først og fremmest amningen, men på længere sigt også spisningen, der er afgørende for din baby. Du har derfor behov for at anskaffe dig følgende emner: 4-6 ammeindlæg, 2-3 amme-BH ’er, 2-3 ammetoppe, en ammepude (du kan selvfølgelig vælge ikke at amme, men dette er ofte ikke den bedste løsning, og desuden er modermælkserstatning rædselsfuldt dyrt), creme til at behandle sår på brystvorter, 5-6 savlesmække, 2-3 sutteflasker, 2-3 sutter, brystpumpe, poser eller kopper til nedfrysning af mælk, skråstol og vitaminer (D-vitamin).

Pusle og pleje

Udover forplejningen skal du også huske at være parat til de mange bleskift. Til dette skal du sørge for at anskaffe dig en puslereol, en puslepude, engangs- eller stofbleer, en blespand med ekstra poser, hudplejeprodukter til bleskift samt zinksalve. Sidst men ikke mindst, skal du sørge for en rigelig forsyning af de uundværlige vådservietter. Når det er badetid, vil det være tilstrækkeligt at anskaffe sig 2-3 babyhåndklæder, vaskeklude, et vaskefad, vaskesvampe, et babybadekar med badestol, en flaske mild babyshampoo, legetøj til badet samt en baby-hårbørste.

Sengetid

For at din baby kan føle sig tryg, varm og sikker, skal barneværelset være udstyret med en vugge eller tremmeseng med madras, dyne og hovedpude, 2-3 sæt babysengetøj, 1-2 uldtæpper til de kolde nætter, en natlampe, en sovebamse og en uro med beroligende musik. Af sikkerhedsmæssige årsager bør du ydermere anskaffe dig en babymonitor, så du altid kan holde et vågent øje på din baby.

På farten

Til de mange gåture skal du naturligvis anskaffe dig en barnevogn inkl. lagner og lagenunderlag, insektnet og solskærm (til sommerbørn), barnevognssele, lammeskind til barnevognen inkl. shampoo til lammeskind (til vinterbørn), sove/kørepose, pusletaske til vand, bleer og vådservietter og ikke mindst en kopholder til mor eller far som virkelig er guld værd på farten. Til bilture skal du bruge en autostol, kørepose eller køredragt, en flaskevarmer til nødsituationer, et babyspejl, en rejsebamse eller legetøj samt en klapvogn og bæresele.

Klædt godt på

Sidst men ikke mindst skal du huske din babys påklædning. Som standardbeklædning skal du sørge for at købe ca. 8-10 bodystockings i bomuld (kort- og langærmede), 2-3 par strømpebukser, 4 par sokker, 4 natdragter (i uld, hvis det drejer sig om en vinterbaby), 6-8 heldragter, 3-4 bluser, 3-4 par bukser, 2 tynde bomuldshuer, en bomuldstrøje eller jakke samt en flyverdragt med luffer/vanter til vinterbabyen.

Som det fremgår af det ovenstående, er det at blive ny forælder en væsentlig udgift, og kan ofte være er en stor belastning for din økonomi. Du kan dog sagtens finde et billigt minilån her, hvis du nu har svært ved at få råd til det hele. Din baby fortjener trods alt den bedste start på livet.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel