Ikke alle kvinder ved, hvad PMS dækker over

Ikke alle kvinder ved, hvad PMS dækker over

Ikke alle kvinder er klar over, hvad PMS reelt set dækker op. Det kan der være flere årsager til, men i mange tilfælde skyldes det dog, at de ikke har undersøgt det. Af samme grund er mange kvinder også i tvivl om, hvorvidt de egentlig er ramt af det. I denne forbindelse er det vigtigt

Ikke alle kvinder er klar over, hvad PMS reelt set dækker op. Det kan der være flere årsager til, men i mange tilfælde skyldes det dog, at de ikke har undersøgt det. Af samme grund er mange kvinder også i tvivl om, hvorvidt de egentlig er ramt af det.

I denne forbindelse er det vigtigt at nævne, at selvom du forsøger at gøre dig klog på, hvad er PMS ved at undersøge det på nettet, skal du søge læge, hvis du er i tvivl om noget. Det kan nemlig ikke afvises, at der er tale om noget, der er af mere alvorlig karakter.

Men hvad er PMS, så?

PMS er en forkortelse for præmenstruelt syndrom. Det er en tilstand, der optræder i perioden efter ægløsning og op til en forventet menstruation. I denne periode kan man som kvinde udvise en række symptomer, som varierer rigtig meget fra kvinde til kvinde.

Disse symptomer kan både af psykisk og fysisk karakter. Hertil kan der også være tale om svære symptomer, der påvirker dig i det daglige. De forsvinder igen kort efter menstruationens start, hvorefter man vil have en periode, der er helt fri for symptomer.

Hvor udbredt er PMS?

Der er rigtig mange kvinder, der tror, at de er ene om at udvise symptomer på PMS. Det er dog slet ikke tilfældet, da op mod 40% af alle kvinder oplever, at de har varierende symptomer i forbindelse med deres menstruationscyklus.

Det er dog langt fra alle, der oplever symptomer, der er så alvorlige, at det er noget, der påvirker deres hverdag. Derimod er det kun mellem 2% og 10%, der oplever, at de får så alvorlige symptomer, at de gør det svært for dem at gennemføre en arbejds- eller studiedag.

Hvad kan man gøre ved PMS?

I og med, at der er stor forskel på, hvad kvinder oplever at symptomer ved PMS, er det svært at give et konkret svar på, hvad man kan gøre ved det. I langt de fleste tilfælde oplever kvinder dog, at de gør gavn at lægge deres livsstil om på en række punkter.

F.eks. er det meget udbredt, at det kan gøre en stor forskel, at man sørger for at spise sundt, dyrke motion og så vidt muligt holde sig fra både koffein, nikotin og alkohol. Dertil er der også mange kvinder, der vælger at supplere med kosttilskud, hvilket de er glade for.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply