Kreditstyring

Kreditstyring

Kreditstyring handler bl.a. om at begrænse din risiko for tab. Derudover er formålet med kreditstyring, at vinde dig flere lønsomme kunder, samt give dig en effektiv kreditpolitik. Samlingen af processer der finder sted, når det gælder kreditstyring, er overvågning af modtagelse og logning af betalinger på udestående fakturaer. Det er endvidere igangsættelse af indsamlingsprocedurer samt

Kreditstyring handler bl.a. om at begrænse din risiko for tab. Derudover er formålet med kreditstyring, at vinde dig flere lønsomme kunder, samt give dig en effektiv kreditpolitik. Samlingen af processer der finder sted, når det gælder kreditstyring, er overvågning af modtagelse og logning af betalinger på udestående fakturaer. Det er endvidere igangsættelse af indsamlingsprocedurer samt forespørgsler angående gebyrer på kundefaktura. Kreditstyring er en god indikator på, om virksomheden forbliver økonomisk stabil.

Hvad er kreditstatus?

Kreditstatus er et værktøj, som en långiver kan bruge, når han eller hun skal foretage en kreditvurdering af en låntager. Det er relevant, fordi långiveren har en stor interesse i at få forrentet sin kapital. For at det kan lykkes, er det vigtigt at långiveren foretager en vurdering af låntagerens mulighed for at betale tilbage. Hvis du vil vurdere en kunde eller en virksomheds kreditstatus, er der mange faktorer der spiller ind. Det er faktorer som fast indkomst, bolig og gæld.

Værd at vide om kreditstatus

Kreditstatus er kreditgiverens værktøj til at træffe vurderinger om, hvorvidt låntager vil være i stand til at tilbagebetale det lånte beløb, og om det kan ske inden for en overskuelig tidsperiode. Derudover er det også et værktøj, der kan bruges af låntageren selv. Låntageren får hurtigt det fulde overblik over sine lån og kreditter. Det bliver således også nemmere for låntageren/ lånansøgeren at fremskaffe relevant dokumentation for eksisterende lån, som kan bruges til at søge om eventuelle fremtidige lån.

Det handler for kreditgiveren om at have så mange oplysninger på låntageren som muligt, ellers risikerer vedkommende, at det er en dårlig forretning. Har låntageren f.eks. forbrugslån mange forskellige steder, vidner det i mange tilfælde om, at der er tale om en person, som ikke nødvendigvis har styr på sin økonomi. Her må kreditgiveren ind og vurdere, om det er en risiko der er værd at løbe, ved bl.a. at kigge på bl.a. indkomst.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply