Sådan får du samling på den sammenbragte familie

Sådan får du samling på den sammenbragte familie

Der findes mange succeshistorier med sammenbragte familie. Alligevel ved de fleste, der har været i det, at det aldrig er helt nemt at sikre, at alle i den sammenbragte familie føler sig godt tilpas. Det er helt bestemt muligt at nå dertil, men ofte vil det kræve noget arbejde, ikke mindst fra forældrenes side. I

Der findes mange succeshistorier med sammenbragte familie. Alligevel ved de fleste, der har været i det, at det aldrig er helt nemt at sikre, at alle i den sammenbragte familie føler sig godt tilpas. Det er helt bestemt muligt at nå dertil, men ofte vil det kræve noget arbejde, ikke mindst fra forældrenes side. I denne artikel får du nogle råd til, hvordan du kan gribe det an.

Hav det sjovt sammen

Ofte vil der være nogle negative følelser forbundet med sammenbragte familier. Det skyldes langt fra altid, at børnene faktisk har noget imod den anden del af familien. Derfor vil man også ofte kunne gøre meget ved at afløse de negative følelser med sjov og hyggeligt samvær.

Funguide.dk kan du finde en masse forskellige oplevelser og aktiviteter, som I kan lave sammen som sammenbragt familie. Det kan være med til at give jer sjove oplevelser og minder sammen.

Der er faktisk en anden fordel ved at lave sjove aktiviteter sammen. For det kan også være med til at give alle en følelse af, at de passer ind som en del af familien, når der netop er mulighed for at arbejde sammen om noget.

Tal åbent om det, der er svært

Hvis man går med et ønske om, at alting skal være en lykkelig fortælling, så er det nemt at komme til at dæmme ned for det, der er knap så lykkeligt. Selvom det kan være en god idé at sørge for sjovt og hyggeligt input, så er det altså også vigtigt, at I kan tale åbent om det, der er svært.

Hvis dine børn har svært ved at acceptere, at de skal leve sammen med nogen, de ikke er biologisk forbundne med, så sørg for at snakke med dem. Lad dem sætte ord på, hvad de føler. Så kan I bedre i fællesskab få vendt det til noget positivt.

Giv det tid

Hjemmet skal være forbundet med tryghed. Derfor kan det også være svært at vænne sig til at skulle bo sammen med fremmede. Men det handler også om at have tålmodighed.

Dine børn vil nemlig ikke blive ved med at synes, at de nye familiemedlemmer er fremmede. Det er derfor også vigtigt, at du giver dit barn plads og tid til denne omvæltning. Det vil som regel ende med at blive bedre med tiden.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply