Sådan klarer du en hel aften på stiletter

Sådan klarer du en hel aften på stiletter

De fleste kvinder ved hvor smertefuld en hel aften med stiletter på kan være. Tiden på dansegulvet er begrænset og man har mest af alt bare lyst til at sidde ned det meste af aftenen, for at undgå den brændende fornemmelse i fødderne, når man står og går. Resultatet er ømme fødder i op til

De fleste kvinder ved hvor smertefuld en hel aften med stiletter på kan være. Tiden på dansegulvet er begrænset og man har mest af alt bare lyst til at sidde ned det meste af aftenen, for at undgå den brændende fornemmelse i fødderne, når man står og går. Resultatet er ømme fødder i op til flere dage efter, men sådan behøver det ikke at være! Følg guiden herunder og nyd en hel aften i stiletter – uden ømme fødder.

Undgå meget høje, tynde hæle

Hvis du oplever at få ømme fødder hurtigt, kan det være en god ide at vælge en stilet, der ikke er for høj. Jo højere skoen er, jo mere øges trykket på forfoden. En hæl på 7,5 cm øger for eksempel trykket på forfoden med 80 procent. Hvis hælen også er meget tynd, er der endnu mindre at støtte på, og det kan være svært at holde balancen uden at lægge hele din vægt på forfoden.
Hvis du foretrækker meget høje hæle, kan du med fordel vælge en stilet med en plateausål. Sålen er tykkere og ofte blødere, og hælen føles lavere end den reelt er.

Gelpuder gør underværker

Gelpuder som disse fra Scholl, der placeres forrest i skosålen, kan afhjælpe flere af de problemer, som ofte opstår i forbindelse med stiletter. Puderne er bløde, sikrer god komfort og forebygger dermed ømme fødder. Derudover er de skridsikre, så du ikke glider frem i skoen og maser dine tæer mod skoens snude. De er tynde og fylder næsten ingenting i skoen, men selvom de nærmest er usynlige, er forskellen tydelig at mærke.

Gå rigtigt

Det er vigtigt at gå korrekt – især når du har stiletter på. Sørg for at rette dig op og træde på hælen først og derefter på forfoden. Ved at gå på denne måde undgår du at overbelaste tæer og trædepude.

Godt med plads

Når du køber sko, skal du sørge for, at der er god plads i den forreste del af skoen, altså i t-boksen. Ved at vælge en sko med lidt luft i t-boksen undgår du, at dine tæer bliver mast sammen. Desuden er du også garderet, hvis dine fødder skulle hæve lidt, hvilket de jo ofte gør i de varme måneder.

Hold dine fødder stærke

Et godt tip, der vil gavne dig på den på lange, er at holde dine fødder sunde og stærke. Styrk muskulaturen ved at dyrke motion, og forsøg at have fornuftigt fodtøj på så ofte som muligt. Vælg kondiskoene, når du skal ud at handle eller på tur med familien. Så belaster du ikke dine fødder og ben unødigt.

Skiftesko

Selvom målet er at holde hele aftenen i stiletter, er det aldrig en dårlig ide at tage et par skiftesko med i tasken. Det kan enten være et en stilet med lavere hæl eller en helt flad sko. Hvis uheldet er ude og du ender med ømme fødder, gør skifteskoene underværker.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel