Sådan lægger du bedst et budget

Sådan lægger du bedst et budget

Uden et budget og økonomisk struktur i hverdagen, kan økonomien let løbe løbsk. Derfor er det vejen frem mod økonomisk stabilitet og ro i maven at lægge et budget, men hvordan gør du det bedst? Det guider vi dig til i denne artikel.   Allerførste trin er at du skal indsamle informationer. Hvad har du

Uden et budget og økonomisk struktur i hverdagen, kan økonomien let løbe løbsk.

Derfor er det vejen frem mod økonomisk stabilitet og ro i maven at lægge et budget, men hvordan gør du det bedst? Det guider vi dig til i denne artikel.

 

Allerførste trin er at du skal indsamle informationer. Hvad har du (og evt. din husstand) af udgifter og indtægter hver måned?

I den forbindelse er det væsentligt at huske, at man ofte glemmer detaljer og småting man går og køber, så forsøg at være realistisk, når du udregner.

 

Udnyt tekniske hjælpemidler

Derefter er det tid til at springe ud i den egentlige budgetlægning, hvor du med stor fordel kan lade diverse tekniske hjælpemidler gøre det kedelige arbejde for dig.

De mest væsentlige redskaber er Excel til at lave et budget spreadsheet, hvor du plotter informationerne i dit budget ind og Excel udregner for dig. På nettet findes der mange forskellige skabeloner for et budgetskema, som du kan bruge og plotte dine personlige informationer ind i.

 

Når du har indtastet alle månedlige udgifter og indtægter, udregner Excel hvor meget du skal bruge hver måned for at overholde dit budget, og hvad dit resterende rådighedsbeløb er.

 

Et andet rigtig godt hjælpemiddel til at få styr på økonomien og den daglige overholdelse af budgettet er app’en Spiir. Spiir er en gratis budgetapp, der giver dig et overblik over, hvad du egentlig går rundt og bruger dine penge på.

Derudover kan du også indstille Spiir til, at du f.eks. har et ugentligt madbudget på 500 kr. Hvis du overskrider dit valgte budget, vil Spiir give dig en notifikation, og på den måde kan du bedre holde skak med dit budget.

 

Derudover er det altoverskyggende råd at du skal huske at tænke dig om og prioritere. Der kan være rigtig mange penge at spare, hvis du overvejer de ting, du køber og laver en ordentlig research på området. Ligesom hvis du skal have lavet noget i din bolig, kan du overvejer at gøre det selv og ellers altid gå efter billige håndværkere.

 

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel