Sådan bliver du mindre rød i ansigtet

Sådan bliver du mindre rød i ansigtet

Ansigtet er på rigtigt mange måder vores ansigt udadtil, og dermed også det, som folk først bemærker, når de ser én. Det er i og for sig ganske praktisk, idet vi kan udtrykke følelser med vores ansigtsmimik, og det i det hele taget er der, hvor en stor del af vores personlighed kommer til udtryk.

Ansigtet er på rigtigt mange måder vores ansigt udadtil, og dermed også det, som folk først bemærker, når de ser én. Det er i og for sig ganske praktisk, idet vi kan udtrykke følelser med vores ansigtsmimik, og det i det hele taget er der, hvor en stor del af vores personlighed kommer til udtryk. Af den grund er det fuldstændig naturligt, at vi gerne vil have vores ansigt til at tage sig bedst muligt ud. Desværre er det bare ikke altid tilfældet – altså, at vores ansigt ser så godt ud, som det kan. Der kan ske alt muligt. Mange rammes af acne, der som bekendt er rigtigt mange bumser, og andre få karsprængninger, hvor blodårer viser sig som forgrenede ”lynnedslag”, især på kinderne – heldigvis kan du få behandlet karsprængninger med laser, og acne kan behandles medinsk. Det gennemgås kortfattet herunder – og husk altid at søge professionelle råd.

Behandling af akne

Akne skyldes grundlæggende set, at talgkirtler i huden bliver tilstoppet, så der kommer en ophobning, hvorefter akne-bakterier kommer for at nedbryde denne talg. Desværre udskiller disse bakterier nogle affaldsstoffer, som giver betændelse og irriteret, rød hud. Akne ses især i ansigtet (på kinder, hage, og pande), men ses også hyppigt på ryg og bryst.

Akne kan altså forebygges ved at sørge for, at talgkirtlerne er mindre tilbøjelige til at blive tilstoppede. Med andre ord ved at sørge for at rense sin hud morgen og aften. Men dette vil ikke altid være nok, og man kan være så uheldig, at det kræver medicinsk behandling. Til det bør du kontakte din læge og evt. viderestilles til en hudlæge.

Karsprængninger kan kureres

Et andet eksempel på en tilstand, som giver et rødt ansigt, er karsprængninger. De kommer ofte i forbindelse med sygdommen rosacea, og de forstærkes bl.a. af krydret mad og alkohol. Heldigvis kan karsprængningerne behandles med laser.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply