Tre gode tips: Sådan kommer du i gang med at læse bøger

Tre gode tips: Sådan kommer du i gang med at læse bøger

Der er mange fordele ved at læse. Man træner hjernen samtidig med, at man faktisk bliver mere glad og rolig. Disse fordele er blot få af mange. Derfor er det en god idé at samle den nærmeste bog op og begynde at læse, men for nogle kan det være den svære del. Vælg den rigtige

Der er mange fordele ved at læse. Man træner hjernen samtidig med, at man faktisk bliver mere glad og rolig. Disse fordele er blot få af mange. Derfor er det en god idé at samle den nærmeste bog op og begynde at læse, men for nogle kan det være den svære del.

Vælg den rigtige bog

Når man først begynder med at læse, finder man hurtigt ud af, hvilke bøger man bedst kan lide. Det kan være at det er en bestemt genre eller en bestemt forfatter, som man virkelig synes om.

Man skal også acceptere, at man læser for sig selv. Det vil sige, at man altså ikke behøver at hive den store Dostojevskij frem, bare fordi andre synes, han er dygtig. Vælg det der interesserer dig mest om det så er faglitteratur eller skønlitteratur.

Sæt tiden af til det

Man opdager hurtigt, at det tager lang tid at læse bøger. Men det tager faktisk ikke længere tid end så meget andet. En gennemsnitligt bog tager imellem 6-10 timer at læse. Prøv at se på dit skærmforbrug på telefonen. Man kan derfor konkludere, at man bruger den tid på andre ting i løbet af dagen eksempelvis telefonen, så det handler om prioritering.

I stedet for at læse på et bestemt tidspunkt, kan man også lytte til fortællingen på lydbogreolen.dk. Det kan man blandt andet gøre, når man cykler eller kører bil.

Vær konsekvent med din læsning

Det sidste gode råd handler om at være konsekvent med sin læsning. Læser man kun i en time hver syvende dag kommer man ikke særlig langt. Derfor er det måske i virkeligheden bedre blot at læse i 15-20 minutter om dagen for at inkorporere det som en god og sund vane.

Newbie
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply