Afslapning ved det krystalklare Indiske Ocean

Afslapning ved det krystalklare Indiske Ocean

Langs den østlige afrikanske kyst finder man jordens andet længste koralrev, hvide sandstrande i lange baner og havtemperaturer som byder op til en lækker svømmetur. Ja det Indiske Ocean er et fantastisk sted at slappe af ved. Hvad enten man drømmer om at tage på badeferie på eksotiske øer eller fastlandsstrækninger, så har Afrika begge

Langs den østlige afrikanske kyst finder man jordens andet længste koralrev, hvide sandstrande i lange baner og havtemperaturer som byder op til en lækker svømmetur. Ja det Indiske Ocean er et fantastisk sted at slappe af ved. Hvad enten man drømmer om at tage på badeferie på eksotiske øer eller fastlandsstrækninger, så har Afrika begge dele. Det Indiske Ocean dækker omtrent 20 procent af jordens vandoverflade og er dermed det tredjestørste hav. Havet ligger mellem den østlige del af Afrika, op til Sydasien i nord, og rammer Australien og det Sydlige Ishav i syd. Imellem Afrika og Indien finder man blandt andet Zanzibar, Seychellerne og Mauritius.

 

Ud over at være et mægtigt safariland, så har Kenya også nogle smukke strande. Derfor ligger landet i høj grad også op til badeferier, hvor Mombasa er et lækkert sted at rejse til. Byen har kridhvide strande, palmer og ligger helt ud til det Indiske Ocean. Her er både strandhoteller, luksus og muligheden for at kombinere badeferie med storbysfornemmelsen. Mombasa er eksempelvis Kenyas næststørste by og er ikke alene Kenyas men også en af Afrikas mest betydningsfulde havnebyer. Der forekommer to kystlinjer i Mombasa en i nord, hvor strandene, Bamburi, Nyali og Kisauni ligger og en i syd, hvor strande som Tiwi og Diani Beach er at finde. Her er aktiviteter for hele familien, idet man blandt andet kan snorkle, windsurfe og sejle med dhow, som er et århundredgammelt arabisk sejlfartøj eller gå en runde golf på en af de smukke golfbaner. Byen har også kulturelle seværdigheder, og hvis man ikke har fået nok af dyr på en safari, kan man besøge dyreparken Haller Park. Derudover kan man besøge den gamle fæstning Fort Jesus, som tidligere blev bygget, for at beskytte den gamle havneby.

 

Tager man lidt længere syd på og ca. 40 km ud fra den tanzaniske kyst støder man på det eksotiske Zanzibar. Zanzibar består af selve hovedøerne Unguja og Pemba, og en rækker mindre øer. Her er en lufttemperatur på omtrent 27-32 grader året rundt og dertil en havtemperatur på 25-26 grader. På øen er der mulighed for både at være aktiv eller slappe fuldstændig af, idet her findes alt fra spændende cykelture til luksuriøse hoteller. Hvis man er til den afslappende del, kan man dase på de hvide sandstande eller tage en tur i det azurblå vand. Her kan man snorkle rundt, og er man heldig kan det være man møder en af de vilde delfiner på sin tur. Ønsker man at opleve lidt mere af kulturen og befolkningen på Zanzibar, kan man vælge en af de tre forskellige cykelruter som eksisterer. Ens for alle er at man får set krydderiplantager, hils på befolkningerne i de små landsbyer og kommer et smut forbi den gamle by Stone Town.

 

1600 km ud fra Afrikas østkyst finder man østaten Seychellerne. Ikke mindre end 115 øer udgør denne stat, og her er et klima med temperaturer typisk mellem 24-33 grader. Her kan man slappe absolut af og nyde det fredfyldte område. Her findes skulpturelle granitklipper, fisk i alle regnbuens farver og kæmpe skildpadder. Hovedøen Mahé  er ca. 27 km lang, hvorpå der er findes hele 75 strande. Hovedstanden på øen hedder Victoria og er en hygge gamle by, hvor man kan se blandt andet nationalmuseet, klokketårnet og handelsmarkedet. Den andenstørste ø Praslin, er noget mindre med sine 11 km i længden. Ligesom på Mahé finder man fantastiske sandstranden, nogle af verdens smukkeste, som tilmed er gode for børn. Øen er endvidere på UNESCOs verdensarvsliste med sin frodige nationalpark Vallée de Mai, hvor der er gode muligheder for at komme på fascinerende vandreture.

 

Drager man længere mod syd finder man det eventyrlige Mauritius. Med et areal på godt og vel 2.000 km2, bestående af vekslende landskab i form af kystsletter, nationalparker, sukkerrørsplantager, skove, vandfald og kridhvide sandstrande har Mauritius lidt af det hele. Dertil kan man også være aktiv, idet her findes smukke golfbaner i omgivelser man skal lede længe efter, vandreture og vandsportsaktiviteter som snorkling eller dykning. Med en masse små og smukke laguner rundt omkring på hele øen, er det fantastisk bare at snorkle rundt og kigge på det imponerende koralrev. Befolkningen på øen er utrolige hjælpsomme og fredelige, og har et højt serviceniveau. Så har man lyst til at forkæle sjælen og ganen, er en tur til Mauritius et godt bud på en skøn badeferie. Læs mere omkring rejser til det Indiske Ocean her.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel