Nyt pillefyr til boligen kan give besparelser på varmeregningen

Nyt pillefyr til boligen kan give besparelser på varmeregningen

Et pillefyr, som også i folkemunde kaldes træpillefyr, sørger for opvarmning af bolig såvel som for opvarmning af brugsvand efter samme principper som et gas- eller oliefyr. Princippet er meget enkelt, da man brænder nogle træpiller af, hvormed den potentielle energi i træpillerne omdannes til varmeenergi, som kan mærkes som forhøjede temperaturer i boligen og

Et pillefyr, som også i folkemunde kaldes træpillefyr, sørger for opvarmning af bolig såvel som for opvarmning af brugsvand efter samme principper som et gas- eller oliefyr. Princippet er meget enkelt, da man brænder nogle træpiller af, hvormed den potentielle energi i træpillerne omdannes til varmeenergi, som kan mærkes som forhøjede temperaturer i boligen og dejlig varmt vand til bruseren, vandhanen, vaskemaskinen og lignende. Det forholder sig således, at pillefyret er en af de mere miljøvenlige løsninger, og dette er fordi, at der ved afbrænding af træpiller er et meget småt spild af energi, hvilket eksempelvis ikke er tilfældet ved et oliefyr, hvor en stor del af den potentielle energi spildes frem for at blive benyttet som varmeenergi i boligen.

Overvej dette for at finde et passende pillefyr til boligen

Der er dog en del forskellige ting, man skal holde sig for øje, inden man vælger at erhverver sig et nyt pillefyr, hvilket er nødvendigt at gøre, således man finder det rette pillefyr. Når man skal have erhvervet sig et nyt pillefyr, kan det være en fordel at overveje boligens varmebehov, der er vigtigt at afstemme med det pillefyr, man ender med at vælge. Det forholder sig således, at et pillefyr med en given ydelse passer til en given størrelse på en bygning, hvilket kan eksemplificeres i, at et pillefyr med ydelse på 12 kWh passer til en bolig på 175-250 kvadratmeter, som er en typisk størrelse på et enfamiliehus. Er pillefyret en suppleringskilde eller den eneste varmekilde i huset, hvilket også er vigtigt i henhold til pillefyrets ydeevne, der naturligvis kan være mindre, såfremt pillefyret er suppleringskilde. Hold øje med energimærkningen, der gerne skal være så høj som mulig, således man kan gøre sig de størst mulige besparelser over tid på investeringen – der er tale om besparelser på op til 60% på varmeregningen i forhold til opvarmning med oliefyr.

Nye højteknologiske funktioner forenkler processen

Det er muligt at få nogle højteknologiske løsninger, hvor fyret kan fjernstyres af mobil eller tablet, hvor det også er muligt at få en akkumuleringstank, hvor varmen fra forbrændingen overflyttes til en akkumuleringstank. Denne sørger for at huset forsynes for varme, når der er brug for dette. Dette er blot eksempler på mere teknologiske og nyudviklede måder, hvorpå pillefyret virker, og dette kan også være en fordel at tage med i overvejelserne, således man finder frem til det rette pillefyr til boligen. Grundet de store besparelser, man kan gøre sig, kan det være en fordel at overveje et skifte meget hurtigt, hvor man med fordel kan gøre det via. et lån. Dette er blandt andet fordi, at besparelserne hurtigt kan tjene pillefyret ind igen, hvorefter man hurtigt kan tilbagebetale lånet og derefter begynde at tjene på investeringen – læs mere om optagelse af lån til pillefyr her.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel