Et andet Island

Et andet Island

Vi kender alle til Reykjavik, den blå lagune og den gyldne cirkel. Alle tre er kendte turistmagneter, men har du nogensinde hørt om kommunerne Kópavogur, Hafnarfjördur, Akureyri og Reykjanesbær? Disse fire kommuner er – foruden Reykjavik – de største kommuner i Island. De to første ligger i hovedstadsområdet, men billeje er nødvendig for at nå

Vi kender alle til Reykjavik, den blå lagune og den gyldne cirkel. Alle tre er kendte turistmagneter, men har du nogensinde hørt om kommunerne Kópavogur, Hafnarfjördur, Akureyri og Reykjanesbær? Disse fire kommuner er – foruden Reykjavik – de største kommuner i Island. De to første ligger i hovedstadsområdet, men billeje er nødvendig for at nå de andre kommuner, som dog også kan tilbyde flot natur og seværdigheder.

Reykjanesbær

På halvøen Reykjanes ligger byen Reykjanesbær og lufthavnen i Keflavik, hvor du har mulighed for at leje en bil gennem et af de mange bureauer. Heldigvis har Easyterra gjort det nemmere for dig, fordi de sammenligner de forskellige tjenester direkte på deres hjemmesiden. Når du tager til Island, giver billeje dig muligheder for at opleve andre dele af øen og landet, end man normalvis ser.

Reykjanes byder blandt andet på det islandske rockmuseum og et maritimt museum, og du har mulighed for at gå på opdagelse i den islandske samfundsarv på Reykjanes Museum of Heritage. Er du kunstinteresseret, har byen et kunstmuseum eller du kan tage børnene med ind og besøge “kæmpen i grotten”.

Reykjanes Unesco Global Geopark er også beliggende i Reykjanesbær, og her finder du over 100 forskellige kraterer, grotter, huler og lavaområder, fulgearter og strande med sort sand. Særligt værd at bemærke er Brennisteinsfjöll, der er et område som giver associationer direkte tilbage til istiden. Desuden er der i området to kontinentalplader, der støder op til hinanden, hvor du enten kan gå i kløften mellem den euroasiatiske og nordamerikanske tektoniske plade, eller du kan gå over den smalle træbro “Leifs den Lykkeliges bro”, der symboliserer forbindelsen mellem Europa og Nordamerika.

Akureyri

Når du har besøgt Reykjanesbær, er det oplagt at tage turen til Akureyri, hvilket kræver billeje, idet der er 430 km. Til gengæld får du mulighed for at gøre flere stop undervejs, og du kan køre hele turen på Route 1, der er hovedåren for biltrafik i Island.

Når du kommer til Akureyri vil du hurtig få fornemmelsen af byen som en universitetsby med et universitet grundlagt i 1987 med fire fakuelteter og ca. 1400 studerende. Der er ca. 17.500 indbyggere, så de studerende fylder meget af byens indbyggertal.

Når du er i Akureyri er det oplagt at besøge kirken. Alternativt kan du også tage på hvalsafari, ride på islandske heste eller tage et bad i øj, ligesom du i vinterhalvåret kan jage nordlyset og stå på ski.

Island er værd at besøge og med billeje får du mulighed for at tage til Akureyri og Reykjanes. Her kan du finde alle de forskellige muligheder for at leje en bil på den fantastiske vulkanø.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply