Fuengirola | Skøn strandpromenade og mekka for foodies

Fuengirola | Skøn strandpromenade og mekka for foodies

Fuengirolas sandstrand byder verden velkommen. Golfbaner og shopping fylder dagene i Fuengirola, hvor lokale råvarer og lækre madoplevelser forkæler ganen.   Fuengirola Fuengirola er en af de mest populære destinationer på Costa del Sol. Byen ved den dejlige strand tiltrækker rejsende fra hele verden, som nyder det fine sand mellem tæerne, suger varmen til sig

Fuengirolas sandstrand byder verden velkommen. Golfbaner og shopping fylder dagene i Fuengirola, hvor lokale råvarer og lækre madoplevelser forkæler ganen.

 

Fuengirola

Fuengirola er en af de mest populære destinationer på Costa del Sol. Byen ved den dejlige strand tiltrækker rejsende fra hele verden, som nyder det fine sand mellem tæerne, suger varmen til sig og i eftermiddagssolen slentrer hen ad Fuengirolas strandpromenade i et stadigt langsommere tempo, efterhånden som rejsen skrider frem.

 

Der er ikke noget at sige til, at Fuengirola er gået hen og blevet en stjerne på kysten: Byen har så meget at tilbyde for flere generationer og målgrupper. På byens klassiske pladser og torve kan man fornemme den spanske sjæl, hvor folk mødes og udveksler nyt om stort og småt. Hele dagen er der aktivitet – altså lige bortset fra timerne med siesta lige efter frokost, hvor spanierne traditionelt holder pause, fordøjer maden og tager sig en lur i skyggen, mens solen står så højt på himlen, at det er umuligt at lave et fornuftigt stykke arbejde. Man kommer rigtigt ind under huden på spaniernes ånd, når man prøver at holde middagspause og endda savner den, når man kommer tilbage til produktive Danmark.

 

Spisning i Fuengirola

På en aftentur gennem byen finder man på pladser og i små gader de autentiske, spanske restauranter, der serverer gode, solide retter for lokale og tilrejsende. Langs den helt centrale strandpromenade summer det også af liv fra alle slags restauranter og senere også fra barer, der serverer en drink efter middagen.

 

Det spanske køkken er i Fuengirola naturligvis præget af byens placering ved vandet, dvs. lokale fisk og skaldyr ofte vil være at finde på menukortet sammen med de eksotiske retter med f.eks. kanin. Spanien er kendt for sine tapas, som er stærkt præget af skinker og pølser, men også omfatter grillede grøntsager og f.eks. champignon i hvidløg.

 

Hvis man er lidt af en foodie og elsker at lave mad, er Fuengirola et godt sted at kaste sig ud i de lokale råvarer. De er altid førsteklasses og kan selvfølgelig købes i supermarkederne i nærområdet, men også i deres kæmpe supermarkeder uden for byen eller på markedet to gange om ugen. Desuden findes der i Fuengirola et slags Torvehallerne, et mekka for mad og råvarer, som hedder La Galería.

 

Shopping i Fuengirola

Fuengirola kan også prale af at være lidt af et shoppers paradise. Rundt omkring i byen kan man gå på opdagelse i små, eksklusive butikker. Byen har naturligvis også et shoppingcenter, Parque Miramar, hvor man kan køre til og lade sig bombardere med inspiration fra de mange butikker.

 

Enhver større spansk by med respekt for sig selv har et marked. I Fuengirolas tilfælde er de gået hele vejen: I Fuengirola finder man nemlig Andalusiens største gademarked, som finder sted to gange om ugen på byens markedsplads Recinto Ferial. Udover friske grøntsager og madvarer sælges der en bred vifte af spændende varer fra de lokale handlende, der kommer strømmende til.

 

Udflugter i Fuengirola

Den lokale borgruin Sohail har en central placering, der gør den synlig for alle. Man bør unde sig selv en tur op på bakken og nyde den storslåede udsigt over Fuengirola. Sohail byder også på et lille museum og fortællinger om borgens historie.

 

Fuengirolas centrale placering på det livlige Costa del Sol giver rige muligheder for at køre ud og opleve verden omkring, som byder på kulørte historier og rig arkitektur især fra de 700-800 år, hvor maurerne og ikke spanierne styrede Andalusien. Dertil kommer områdets mange golfbaner i naturskønne omgivelser, når enten begyndere eller erfarne golfspillere har brug for en runde eller to.

 

Fuengirola tilbyder også aktiviteter til børn, børnebørn og andre barnlige sjæle: Udover de mange sportsfaciliteter på stranden, findes der et fantastisk vandland til mange timers underholdning. Er vejret ikke til badetøj, kan dagen i stedet bruges på en tur i en flot zoologisk have.

 

Hjerting Rejser er specialister i rejser til Spanien, især inden for langtidsrejser, singlerejser og kulturrejser til seniorer. Se mere på https://www.hjertingrejser.dk

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel