Overnat på designhotel: Den ultimative hoteloplevelse

Overnat på designhotel: Den ultimative hoteloplevelse

Tidligere var der ikke de store forventninger til, hvordan et hotelværelse skulle se ud. En seng, et bord og et skab, så var de fleste tilfredse. I dag, derimod, skal et hotelværelse være langt mere end bare en overnatningsmulighed. Det skal være en oplevelse, man husker, når man tager derfra, og lige netop en sådan oplevelse

Tidligere var der ikke de store forventninger til, hvordan et hotelværelse skulle se ud. En seng, et bord og et skab, så var de fleste tilfredse. I dag, derimod, skal et hotelværelse være langt mere end bare en overnatningsmulighed. Det skal være en oplevelse, man husker, når man tager derfra, og lige netop en sådan oplevelse lover de mange designhoteller, der dukker up i hotelbranchen.  

Hvad er et designhotel?

Et designhotel er et hotel, der udmærker sig ved at have sit helt eget unikke udtryk. Oftest er dette udtryk bundet op på et tema, en særlig stil eller en særlig modetendens. Nogle designhoteller får sit særlige udtryk med inspiration i modetendenser som ny nordisk, urban living eller art deco, mens andre hoteller finder inspiration i retro- eller vintage-stilen.

De mange stilarter har flere forskellige kendetegn, og afgrænser sig som regel til at have sit ophav fra en bestemt tidsperiode. Vi tager her et kig på nogle af de største stiltendenser – nemlig ny nordisk, urban living og retro – og redegører for deres ophav og særlige kendetegn.

Tre store stiltendenser

Ny Nordisk: Der er sikkert mange, der har hørt om ny nordisk i mange andre sammenhænge end lige bolig og indretning, og det er også ganske rigtigt. Ny nordisk-stilen stammer nemlig fra det gastronomiske univers, hvor blandt andre Claus Meyer og Nomas chefkok, Rene Redzepi, blev enige om at opstille nogle kriterier, der skulle overholdes, hvis man ville begå sig i lige netop det madunivers, som ny nordisk blev defineret som.

Taler vi indretningsstilen, derimod, så kan vi også her tale om nogle overordnede tendenser, der beskriver denne specifikke indretningsstil – lyst, blotlagt træ, læder og skind er nogle af de helt store tendenser i ny nordisk stilen. Mange vælger at mikse nyt og gammelt i denne stil, så selvom du indretter dit hjem i ny nordisk stil, så er det i den grad lovligt både at blande gamle møbelklassikere og gammel keramik ind i din indretning.     

Se et eksempel på et hotel, der benytter nordisk indretningsstil her

Urban Living (New Yorker): Urban living eller New Yorker-stil er en stilart, der ikke overraskende har sit udspring fra New York. Stilen blev opfundet i 60’erne, hvor en gruppe kunstnere indrettede loftrum i gamle, slidte lagerbygninger til kunstatelierer.

Det er tydeligt at se i de tendenser, der udgør denne indretningsstil, at stilen har sit udspring fra det rå og industrielle miljø. Betongulve, vægge med afrevne tapeter og industrielle møbler er det, der er sjælebærende i denne stil. Des mere rå, du kan få din bolig til at se ud, des bedre. Denne indretningsstil er meget maskulin – både på grund af det åbenlyse rå udtryk, men også fordi, at det ikke er denne indretningsstil, der indbyder til nipsting og hyggepynt i boligens hjørner og kroge.

Retro: Retro er i modsætning til de to andre stilarter, vi har snakket om, ikke noget man sådan kan sætte en fast dato eller tidspunkt på, hvornår er opstået. Hvor tit har man ikke hørt sætningen ”Gud, hvor er den retro!” om mange forskellige ting fra mange forskellige årtier.

Groft sagt, så spænder tidsperioden, vi i dag kalder retro, sig over årtierne fra 1950-1980. Rigtig mange har, måske uden de ved det, retro-objekter i hjemmet. Hvor mange har ikke arvet en lampe, en skål eller sågar tøj fra deres forældre?

Der er mange, der vælger at peppe deres indretningsstil op med et par enkelte retro-objekter, som eksempelvis en sakselampe over sofaen, en fed 70’er lampe over spisebordet eller et par brune/grå keramik skåle på sofabordet. Hvis du har forældre i 50-60 årsalderen, er det i virkeligheden utroligt nemt at finde ud af, hvad der er højeste mode i indretningsstilen netop nu.

Det eneste du skal gøre, er at hive det gamle familiealbum frem og se på billederne fra dine forældres barndom og ungdom. Du vil hurtigt opdage, at dine forældres barndomshjem næsten udelukkende bestod af ting, som er på allerhøjeste mode i nutidens indretnings- og boligstil netop nu.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel