Rejs til Sydafrika

Rejs til Sydafrika

Det er ikke uden grund, at Sydafrika også bliver kaldt for ’hele verden i ét land’. Både når det kommer til kulturelle oplevelser samt dyre- og naturoplevelser, byder Sydafrika på en bred palet af muligheder. Der er uforglemmelig safari i Kruger Nationalpark, summende storbyferie i regnbuebyen Cape Town og storslåede naturoplevelser langs Sydafrikas kyst på

Det er ikke uden grund, at Sydafrika også bliver kaldt for ’hele verden i ét land’. Både når det kommer til kulturelle oplevelser samt dyre- og naturoplevelser, byder Sydafrika på en bred palet af muligheder. Der er uforglemmelig safari i Kruger Nationalpark, summende storbyferie i regnbuebyen Cape Town og storslåede naturoplevelser langs Sydafrikas kyst på Garden Route. Garden Route er en fortryllende kystrute, hvor du kommer forbi et hav af seværdigheder, der vil skabe minder for livet.

Når du rejser langs Garden Route kan du komme på safari i Addo Elephant Park, hvor der bor mere end 600 elefanter og besøge den smukke nationalpark ved Tsitsikamma. Du kan gøre holdt i den utroligt charmerende ferieby Plettenberg og tage videre til ’strudselandet’ og de fascinerende og helt unikke drypstenshuler ved Cango Caves. En rundrejse i Sydafrikas kystlandskab byder selvfølgelig også på vinsmagning, når du rejser afsted mellem de smukke vinmarker. Her kommer du forbi de mange vinstokke, der står i sirlige rækker med de atmosfæriske små gårde mellem. Sidst men ikke mindst kan du selvfølgelig tage et storbybesøg i Cape Town, hvor du kan besøge Table Mountain, Robben Island og den charmerende havnefront V&A Waterfront.

Addo Elephant Park og Tsitsikamma National Park

Addo Elephant Park er Sydafrikas 3. største nationalpark, og udover de mange elefanter finder du også en lang række forskellige bukke og antilope arter. I parken er der fremragende muligheder for en dejlig safari, og I kan blandt andet møde det truede og sjældne sorte næsehorn, den grinende plettede hyæne eller den sky leopard. Følger du Garden Route, kan du i naturlig forlængelse af dit besøg i Addo, fortsætte videre til Tsitsikamma, som er en af Sydafrikas bedst gemte naturperler. Tsitsikamma betyder på det lokale sprog khoisan ”stedet med meget vand”. Tsitsikamma strækker sig 80 km. langs kysten, og er blandt andet kendt for sin meget populære rute: The Otter Trail, eller Odder Stien. Følger du denne rute, vil du blive fulgt af betagende udsigter over havet og eventyrligt smukke vandfald. Her kan de mest friske tage en dukkert i det iskolde vand, der strømmer ned gennem vandfaldet. Tsitsikamma blev Afrikas første marine national park, og den beskytter 11% af Sydafrikas kyst mod alle former for fiskeri.

Plettenberg og Oudtshoorn

Plettenberg er en af de absolut smukkeste byer langs Sydafrikas kyst, og er en rigtig hyggelig ferieby. I vintermånederne, som her falder i juli-november, er der gode muligheder for at se hvaler, ofte tæt på kysten. Videre fra Plettenberg, langs Garden Route, ligger Oudtshoorn og på vejen hertil finder du Cango Caves. Cango Caves er en lang række af drypstenshuler, der strækker sig 5 kilometer under jorden. I modsætningen til alle andre drypstenshuler i verden, hvor temperaturen er 4-10 grader, har Cango Caves af uforklarlige årsager en konstant temperatur på 18 grader. Overalt i grotten findes de tusind år gamle stalagmitter og stalaktitter, der danner de fascinerende stenformationer, der kaldes kolumn. I Oudtshoorn er der exceptionelt mange strudsefarme på grund af den enorme efterspørgsel, der kom på strudsefjer i 1800-tallet. I området er der næsten flere strudse, end der er mennesker, og den dag i dag er det stadig et af verdens største eksportlande af strudsefjer, især til de smukke karnevalsdragter i Brasilien.

Stellenbosch og Cape Town

Stellenbosch regionen er også kendt som Sydafrikas hovedstad for vin. Stellenbosch blev grundlagt helt tilbage i 1679, og emmer af kolonitidens romantik med den arkitektoniske blanding af afrikansk og europæisk byggestil. En vinsmagning i Stellenbosch må man ikke snyde sig selv for, og mulighederne er mange. Stellenbosch bliver udover vinhovedstad også kendt som City of Oaks, Egetræernes By, da grundlæggeren plantede en stor mængde egetræer for at forskønne byen. Fra Stellenbosch drages der mod rutens afslutning til moderbyen Cape Town, hvor du kan bruge en dag eller mange på at udforske den smukke by og dens historie.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel