Få topsikre rammer til din IT

Få topsikre rammer til din IT

Hvor bor dine data lige nu? I dag foregår det meste i en virksomhed digitalt med en masse data, programmer, historik og lignende. Alt det skal naturligvis gemmes på sikker vis – og så det er nemt at komme til jeres backup, hvis der skulle være behov for det. De første overvejelser Et af de

Hvor bor dine data lige nu? I dag foregår det meste i en virksomhed digitalt med en masse data, programmer, historik og lignende. Alt det skal naturligvis gemmes på sikker vis – og så det er nemt at komme til jeres backup, hvis der skulle være behov for det.

De første overvejelser

Et af de første skridt på vejen til sikring af jeres IT både i det daglige og på den lange bane handler om servere. Er du og din virksomhed i gang med at lægge planer for jeres IT-løsninger og IT-drift er det oplagt også at inddrage tanker om servere.

I dag er det muligt at vinke farvel til de gamle, fysiske servere, som står og optager plads i din virksomhed. Samtidig er en stor del af vores arbejde, som involverer IT flyttet i ”skyen”. Her taler vi om dine e-mails, adgang til programmer og data på hjemmearbejdspladsen og meget mere. Derfor kan en virtuel server også være en mulighed. Her får du nemlig adgang til dine data døgnet rundt, et sikkert og opdateret setup og ikke mindst fleksibel skalerbarhed, så din IT kan vækste med din virksomhed.

Det kaldes også en cloud server – deraf snakken om ”skyen”. Det er oftest noget, som du ikke køber ind til din virksomhed selv, men derimod køber dig ind på hos en IT-partner. Dermed er det din partner til IT-outsourcing, som står får alt, hvad der har med vedligehold, opdatering og sikkerhed at gøre.

Dine data er naturligvis dyrebare. Derfor anbefaler vi, at du kigger efter en IT-partner, som tilbyder en dansk og certificeret løsning, når vi snakker om cloud server. Så er du bedst stillet.

Fordele ved virtuel server

Der er en del fordele ved at vælge en virtuel server. Først og fremmest er der den praktiske del, som vi allerede har nævnt. De store fysiske servere skal du ikke længere tænke på. Det gælder både drift, udstyr og potentielle udskiftninger. Hos en partner sørger de som regel for nyt og opdateret udstyr løbende. Er du i tvivl, så spørg din IT-partner om, hvordan de sikrer dig en stabil og sikker IT-drift.

Derudover er det en dynamisk og fleksibel løsning. Sørg for, at den partner, du vælger, kan skalere din løsning til IT og servere. Din IT skal kunne vokse sammen med din virksomhed. Og du skal selvfølgelig have en aftale, hvor du kun betaler for det, du bruger.

Sidst men bestemt ikke mindst skal du også tænke på mulighederne for kontrol. Hvor meget kontrol vil du gerne selv have? Spørg din IT-partner om, hvordan du selv kan styre og overvåge din IT-løsning – hvis det altså er det, du ønsker. For det kræver naturligvis også nogle kompetencer inden for IT i jeres eget hus.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply