Guide til at forlænge din bærbar computers batteri

Guide til at forlænge din bærbar computers batteri

For de fleste er en bærbar computer et vigtigt redskab i hverdagen, men batteriet kan være et problem. Batteriet kan blive slidt og på anden vis blive dårligere til at holde på strømmen, og derfor vælger de fleste at udskifte batteriet. Hvis du gerne vil forlænge dit computerbatteris levetid, så kan du herunder læse om

For de fleste er en bærbar computer et vigtigt redskab i hverdagen, men batteriet kan være et problem. Batteriet kan blive slidt og på anden vis blive dårligere til at holde på strømmen, og derfor vælger de fleste at udskifte batteriet. Hvis du gerne vil forlænge dit computerbatteris levetid, så kan du herunder læse om forskellige ting, du kan gøre for at forlænge levetiden på dit batteri, og dermed forhåbentlig undgå at udskifte batteriet så tit.

Hvordan kan du forlænge batteriets levetid?

Pas på med at overophede batteriet og computeren generelt
En bærbar computer er praktisk, da du kan have den med overalt, men du bør huske på, at computeren skal have mulighed for at køle ned. Dette betyder, at din computers ventilationssystem ikke må blive blokkeret. Denne blokering kan dog forekomme, hvis du placerer computeren på en pude eller på din dyne. Derfor bør du i stedet sidde med din computer på et mere fast underlag, så ventilationssystemet er frit, og luften kan cirkulere. Hvis computeren ikke har mulighed for at køle ned, så kan den overophede, og dette kan skade både batteriet, men også computersystem. Varmen vil kunne skade batteriet, og selve overophedningen kan få din computer til uden varsel at lukke ned.

En anden ting du kan gøre for at forhindre, at din computer bliver for varm, er ved jævnligt at rense dens blæser med trykluft, da der nemt kan komme skidt i blæseren, og derved får den sværere ved at dreje rundt og nedkøle din computer. Du kan benytte trykluft fra en kompresser, men et lidt mere kontrolleret valg ville være trykluft, som du kan købe på dåse. Det er dog vigtigt, at du husker at læse instruktionerne, og at du kun benytter trykluft når, computeren er slukket.

Tag batteriet ud for at skåne det
Hvis du for eksempel sidder og arbejder derhjemme, hvor du ved, at du ikke får brug for batteriet, fordi der er konstant adgang til strømstik, så kan du vælge at tage batteriet ud, og på den måde undgå at skade det. Dette kan være en god idé, fordi et batteri har ikke godt af at blive ladet op og aflade hele tiden, så derfor bør du overveje at tage det ud af din computer, under de rette omstændighed, så det kan få en pause og derved forlænge dets levetid.

Hvis du gerne vil tage batteriet ud af din computer, så bør det være halvt opladet, så der går noget tid før, det er helt afladet. Foruden dette bør du fjerne batteriet, imens computeren er tændt, og er på standby funktionen, men når batteriet sættes i igen, så bør computeren være slukket.

Hvis batteriet ikke kan mere

Du kan gøre mange ting for at forlænge batteriets levetid, men nogle gange er det ikke nok. Over tid bliver batterier slidt, og det kræver derfor en udskiftning. Hvis du skal have udskiftet batteriet, så vil du nok gerne købe batterier til den bedste pris. Hvis dette er dit mål, så kan du vælge at købe billige batterier hos batteri-butik.dk, fordi de har et stort udvalg af batterier til de forskellige computermærker.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel