Sådan holder du det bedste sabbatår nogensinde

Sådan holder du det bedste sabbatår nogensinde

Eksamenerne er overstået, bøgerne er lagt på hylden, og hvis du har taget beslutningen om ikke at starte på et studie lige med det samme, vil det sige, at du har et helt år fyldt med alverdens muligheder foran dig. Måske har du allerede planlagt til punkt og prikke, hvad året skal bruges på. Hvis

Eksamenerne er overstået, bøgerne er lagt på hylden, og hvis du har taget beslutningen om ikke at starte på et studie lige med det samme, vil det sige, at du har et helt år fyldt med alverdens muligheder foran dig. Måske har du allerede planlagt til punkt og prikke, hvad året skal bruges på. Hvis du mangler inspiration, kan du læse med i denne guide, så du kan få mest muligt ud af dit sabbatår.

 

Tag på festival

En oplagt mulighed for officielt at fejre, at gymnasietiden er forbi, er ved at tage på festival, og hvis den danske sommer viser sig fra sin gode side, kan det næsten overgå en sommerferie sydpå. I Danmark findes der en lang række af festivaler, og sæsonen for festivaler herhjemme er mellem sidst i maj frem til midten af august. Du kan selvfølgelig også overveje at tage på festival i udlandet, men det hele kommer i sidste ende an på, hvilken slags festival du er til, hvad enten det skal være kæmpestor festival eller en af de lidt mindre af slagsen.

 

Rejs ud i verden

Der findes uendeligt mange spændende steder i verden, der bare venter på at blive udforsket, så hvorfor blive i den samme by, hvor du har været de sidste to-tre år? Gør dig selv den tjeneste at rejse ud i verden. Oplev andre kulturer og se de monumenter og områder, du altid gerne har villet se. Faktisk er det et oplagt tidspunkt at rejse i dit sabbatår, da det ofte bliver sværere at finde tiden til at rejse, når først du er i gang med en videregående uddannelse eller har fundet et fast arbejde. Så brug sabbatåret på at opleve nye dele af verden, som du ikke har set endnu.

 

Frivilligt arbejde

Hvis du gerne vil gøre en forskel i dit sabbatår, kan du overveje frivilligt arbejde. Det pynter også at have stående på CV-et, at man har arbejdet hos en velgørenhedsorganisation eller på anden vis bidraget til en bedre hverdag for andre. Du skal bare være sikker på at have råd til at arbejde frivilligt, da man, som navnet antyder, ikke får løn for sit arbejde.

 

Hvis du mangler en måde at finansiere dine spændende eventyr i dit sabbatår på, kan du overveje at finde et arbejde. Du kan også nemt og hurtigt benytte dig af de nye kviklån

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel