Her finder du vakuum-udstyr til gør det selv-projektet

Her finder du vakuum-udstyr til gør det selv-projektet

Hvis du holder af at bruge dine hænderne og altid vælger gør det selv-løsninger frem for at sætte en professionel på dine projekter, sker det nok ikke så sjældent, at du skal ud at købe nogle forskellige materialer, værktøjer og lignende. Det kan være, at du lige nu står i en situation, hvor det er

Hvis du holder af at bruge dine hænderne og altid vælger gør det selv-løsninger frem for at sætte en professionel på dine projekter, sker det nok ikke så sjældent, at du skal ud at købe nogle forskellige materialer, værktøjer og lignende.

Det kan være, at du lige nu står i en situation, hvor det er udstyr til vakuum, du leder efter til dit projekt. I så fald handler det om at finde et sted, hvor du både kan få gode priser og et højt kvalitetsniveau.

Hvad gør vakuum?

Hvis du ønsker at lave et komposit, kan det være en god idé at vakuum-støbe, hvis du gerne vil nå det bedst mulige resultat. For at hærdningen skal kunne finde sted, kræves det, at der er både varme, tryk og vakuum. Vakuummets funktion er at udtrække flygtige stoffer såvel som indesluttet luft.

Hvad for noget udstyr skal jeg bruge?

Det meste vakuumstøbning laves på mere eller mindre samme måde, og opbygningen af de forskellige vakuumposer er ens. Det betyder, at det vil være meget det samme værktøj og de samme teknikker, du kan bruge til de forskellige vakuumprojekter.

Noget af det udstyr, der vil være et must til så godt som alle projekter med vakuum er følgende:

  • Vakuumpumpe
  • Slipmiddel
  • Peel ply
  • Tætningsbånd
  • Vakuumpose/vakuumfilm

Hvis det er første gang, du skal arbejde med vakuum, virker det hele måske en anelse forvirrende og fremmed. Du kan heldigvis læse meget mere om hvert redskab, hvis du gerne vil have en bedre forståelse for, hvordan det virker, og hvordan det kan bruges.

Gider du heller ikke betale for meget?

Et af argumenterne for, hvorfor mange tyr til gør det selv-løsninger, er, at det for det meste er sjovt at kaste sig ud i et projekt og at være med til at skabe et resultat.

Et andet argument, som er afgørende for mange, er dog, at gør det selv-løsningerne i de fleste tilfælde er billigere, end hvis du skal have en professionel udefra på sagen.

Der skal dog gerne være en god økonomisk gevinst ved at gå gør det selv-vejen, og derfor handler det om at finde materialer og værktøjer til lave priser. Derfor bør du altid gå efter et sted, hvor der ikke tages mere end højst nødvendigt for produkterne, men hvor der heller ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply