Hvad er et strygemærke?

Hvad er et strygemærke?

Et strygemærke er et lille navnemærke, som du stryger i tøj eller på tekstiler. Strygemærker bliver typisk brugt, når du har behov for at kunne genkende tøj, som let bliver blandet med andres. Det kan fx være i vuggestuer, børnehaver, skoler, på plejehjem, efterskoler, beskyttede boliger eller på arbejdspladsen, hvor arbejdstøjet bliver vasket samlet. Strygemærker

Et strygemærke er et lille navnemærke, som du stryger i tøj eller på tekstiler. Strygemærker bliver typisk brugt, når du har behov for at kunne genkende tøj, som let bliver blandet med andres. Det kan fx være i vuggestuer, børnehaver, skoler, på plejehjem, efterskoler, beskyttede boliger eller på arbejdspladsen, hvor arbejdstøjet bliver vasket samlet.

Strygemærker er meget slidstærke og er derfor ideelle til børnetøj og tøj på plejehjem, der bliver vasket ved høje temperaturer. Når du bestiller strygemærker vælger du selv hvilken tekst, du vil have trykt på strygemærket. Det kan fx være dit barns navn eller familiens efternavn. Mange vælger desuden at skrive et telefonnummer på strygemærket. Du kan selvfølgelig også skrive værelsesnummer, ID-nummer, afdeling eller lignende på strygemærket.

Skal du købe strygemærker til mindre børn kan det være en god idé, at sætte en figur på strygemærket, som kan kende. Så er det nemt for små børn, der endnu ikke kan læse at kende deres egne ting.

Med et strygemærke er det let at finde den rette ejermand, hvis tøjet er blevet væk.

Kan man vaske tøj med strygemærker?

Du kan sagtens vaske tøj med strygemærker. Når strygemærket først sidder i tøjet, kan du vaske tøjet på kogevask uden at strygemærket falder af. Vær opmærksom på at vaske tøjet efter vaskeanvisningen. Du kan også tørre dit tøj i tørretumbleren, men strygemærket vil hurtigere blive slidt sammenlignet med lufttørring.

Hvordan bruger man et strygemærke?

Når du har modtaget dine strygemærker skal du selv stryge dem ind i tøjet. De fleste vælger at sætte strygemærkerne indvendigt i tøjet i nakken eller bukselinningen. Du kan selvfølgelig også sætte strygemærket synligt uden på tøjet.

Placér strygemærket på tøjet, hvor du gerne vil have det.

Læg derefter et stykke bagepapir henover strygemærket. Stryg nu strygemærket fast med et strygejern. Stryg tøjet ved så høj varme som muligt, men vær opmærksom på hvor høje temperaturer tøjet kan tåle.

Lad strygemærket køle af og mærk efter, at det sidder godt i tøjet. Sidder det ikke ordentligt fast, kan du stryge det igen.

Vent 24 timer før du vasker tøjet, når du har sat strygemærket i tøjet.

Strygemærker kan som udgangspunkt bruges på alle tekstiler, der kan tåle strygning.

Strygemærker med logo

Hvis du har brug for at sætte logo eller navn på arbejdstøj kan du også bruge strygemærker. Strygemærkerne er så pæne, at de sagtens kan sidde synligt på tøjet, hvis du ønsker, at dine medarbejdere bærer tøj med synligt logo eller navn. Du kan lave strygemærker med logo eller andre figurer i forskellige størrelser og former.

 

Kan man tage strygemærket af?

Når først strygemærket sidder i tøjet, sidder det rigtigt godt fast. Ved du på forhånd, at du får

brug for, at kunne tage navnemærker ud af tøjet igen, bør du vælge en anden type navnemærker end strygemærker. Får du alligevel behov for at fjerne strygemærket kan du dampe det af eller stryge et nyt strygemærke oveni.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply