Sådan kan du få mere liv og fuglekvidder i haven

Sådan kan du få mere liv og fuglekvidder i haven

Vi er mange, der ikke kan få nok af den muntre fuglekvidder og den smukke fuglesang, som vi kan være heldige at opleve i vores haver. Vi er til gengæld nok også mange, der ikke synes, at vi hører fuglesangen helt ofte nok, og at der ikke er nær så mange fugle i vores have,

Vi er mange, der ikke kan få nok af den muntre fuglekvidder og den smukke fuglesang, som vi kan være heldige at opleve i vores haver. Vi er til gengæld nok også mange, der ikke synes, at vi hører fuglesangen helt ofte nok, og at der ikke er nær så mange fugle i vores have, som vi kunne ønske os. Heldigvis kan du med redekasser skabe mere liv i haven og få større mulighed for at nyde fuglenes kvidren.

Giv fuglene en sikker bolig i træet

Når du opsætter redekasser i din have, vil du sikre fuglene nogle gode, trygge og sikre boliger. Mange steder i landet er der ikke tilstrækkeligt med redesteder for de hulrugende fugle, og derfor vil du hjælpe alle disse fugle ved at sætte redekasser op i din have. Jo flere redekasser, jo bedre, og derfor er det en god idé at udnytte hver en potentiel plads i din have til netop dette.

Find den rigtige kasse

Der er flere forskellige redekasser, og hvilken én du skal vælge, vil komme an på, hvilke fugle den har til formål at huse.

Kasserne bliver nemlig lavet med forskellige hulstørrelser, så de helt små fugle ikke skal blive forstyrret af større fugle, der har kunnet komme igennem hullet.

Du kan finde kasser med følgende hulstørrelse:

  • 28 mm

  • 32 mm

  • 35 mm

  • 40 mm

Vælger du den mindste hulstørrelse, vil det kun være de helt små fugle som eksempelvis blåmejsen og sumpmejsen, der vil kunne komme ind. Det betyder, at de vil kunne være i fred fra de lidt større fugle som musvitten samt de større fugle som stæren.

Det er med andre ord ikke en ligegyldig beslutning, om du vælger den ene eller den anden hulstørrelse, og derfor er det en god idé at tage stilling til dette inden købet.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply