Sådan vælger du de rigtige strømper

Sådan vælger du de rigtige strømper

Strømper er vel bare strømper – eller hvad? Der er efterhånden rigtig mange forskellige slags strømper at vælge imellem, og der kan være stor forskel på kvaliteten, materialet, pasformen og holdbarheden. Det er derfor ikke helt ligegyldigt, hvilke strømper du vælger. Vi vil her forsøge at gøre dig lidt klogere på, hvordan du vælger de

Strømper er vel bare strømper – eller hvad? Der er efterhånden rigtig mange forskellige slags strømper at vælge imellem, og der kan være stor forskel på kvaliteten, materialet, pasformen og holdbarheden. Det er derfor ikke helt ligegyldigt, hvilke strømper du vælger. Vi vil her forsøge at gøre dig lidt klogere på, hvordan du vælger de rigtige strømper, og hvad fordelene og ulemperne er ved de forskellige typer.

Bomuldssokker er de mest almindelige

Sokker i bomuld er formentlig det mest almindelige. Bomuld er nemlig både behageligt og blødt og derfor velegnet til at sidde tæt – som strømper jo helst skal. Bomuldsstrømper har også den fordel, at de er åndbare. De er gode til at regulere temperaturen på huden, så fødderne holdes kolde når det er varmt og varme når det er koldt.

Derudover kan bomuldsstrømper holde til at blive vasket ved 60 grader, hvilket er en fordel, da en vask ved 60 grader dræber langt de fleste bakterier. Ved at vaske dine strømper ved 60 grader, minimerer du risikoen for at få fodsvamp.

Bomuld er dog ikke bare bomuld. Der kan faktisk være stor forskel på kvaliteten af bomuld. Vi anbefaler, at du går efter kæmmet bomuld, hvis du vælger at købe bomuldsstrømper.

Undgå elastikstrømper og nylonstrømper

Strømpebukser og nylonstrømper er ikke noget, man bør gå i hver dag. De har nemlig den ulempe, at de klemmer tæerne sammen, hvilket kan gå ud over blodomløbet i fødderne. Vælger man alligevel at gå med strømpebukser, bør man vælge nogen som er fodløse, så man derved kan tage andre strømper på, som ikke sidder så tæt.

Strømper i bambus er det nye

Bambusstrømper er efterhånden ved at overhale bomuldsstrømper, når det kommer til den mest populære slags strømpe. Det er der flere gode grunde til. For det første er strømper i bambus utrolig bløde og behagelige – endnu blødere end bomuld. Derudover er bambusstrømper fugtabsorberende og endnu bedre til at holde fødderne i den rigtige temperatur end bomuldsstrømper. Bambusstrømper er også antibakterielle, og kan derfor være med til at mindske lugten af sure tæer.

Men er bomuldsstrømper så i det mindste mere holdbare end bambusstrømper? Nej. Bambusstrømper er både mere slidstærke og holdbare end bomuldstrømper og kan derfor også anvendes til sport uden problemer.

Sidst men ikke mindst er bambusstrømper et bæredygtigt valg, da bambusplanten er en af de mest bæredygtige og miljørigtige planter, der findes. Hvis du er på udkig efter nye strømper, kan du derfor med fordel vælge et par bæredygtige bambusstrømper.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply