Sådan får du det pæneste resultat med træmaling

Sådan får du det pæneste resultat med træmaling

Har du noget træværk, der trænger til at blive malet. Det kan være, du har et hus lavet af træ, som trænger til at blive malet over. Måske du har et nyt hegn, et skur eller vinduer, som skal males, og måske har du gået og overvejet processen for dette. Nogle gange kan der nemlig

Har du noget træværk, der trænger til at blive malet. Det kan være, du har et hus lavet af træ, som trænger til at blive malet over. Måske du har et nyt hegn, et skur eller vinduer, som skal males, og måske har du gået og overvejet processen for dette. Nogle gange kan der nemlig være nogle relevante steps at gøre, hvis du ønsker at øge chancen for det pæneste resultat.

På med grundolien først

Inden du går i gang med at male dit træværk med træmaling, kan det være en god idé at bruge en grundolie først. En grundolie vil bl.a. mindske risikoen for svampegroning på dit træværk og vil yderligere også sørge for, at den efterfølgende maling vil hænge bedre ved træet. Dette kan også betyde, at træmalingen vil holde i længere tid end, hvis du ikke anvender grundolien.

Så til den endelige grundmaling

Efter grundolien kan du påføre grundmalingen til træ. Det kan være vigtigt at kigge efter hvilken slags træmaling, som passer til dit træværk. Nogle træmalinger passer nemlig bedre til nyt træværk og noget træmaling passer bedre til gammelt træværk, som har været behandlet før.

Hvis du skal have malet dine vinduer, er det en god idé at finde træmaling som er lavet til dette, da malingen kan laves specifik til dette træprodukt.

Ekstra træbeskyttelse

Alt efter hvilket udseende du ønsker på dit træværk, kan du bruge forskellig træbeskyttelse. En transparant træbeskyttelse vil lade nogle af træets åre vise sig frem, mens en fuldt-dækkende vil dække synligheden af disse årer.

Endnu mere træbeskyttelse

Oliemaling til dit træværk kan være endnu en god tilføjelse til behandlingen af dit træværk. Det oliemalingen kan gøre, er nemlig at beskytte bedre mod solens UV stråler og dermed, som nævnt før, skabe en større holdbarhed i træet og den maling, som er kommet ovenpå.

Og… vedligeholdelsen

Efter den helt store behandling er dit træværk forhåbentlig godt beskyttet, hvilket betyder, at træet, dets farve og dets glans kan have bedre mulighed for at holde standen i flere år. Hvis du ønsker at holde standen og udseendet ved lige, kan du ’bare’ holde øje med, hvordan træets udseende tager sig, og eventuelt fikse de små skavanker, der måtte komme med tiden. En god tommelfingerregel kan være, at solens hårde stråler tager hårdere på træværkets stand, samt at mørkfarvet træ medtages hurtigere end lysfarvet træ.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply