Byd naturen ind i stuen med et egetræsgulv

Byd naturen ind i stuen med et egetræsgulv

Når vækkeuret ringer, og du svinger dine ben ud over sengekanten, rammer dine fødder gulvet for første gang den dag. I løbet af dagen går du hen over gulvet et utal af gange – måske løber du endda eller hopper eller står på hænder. Hvilket vil sige, at det godt kan betale sig at skænke

Når vækkeuret ringer, og du svinger dine ben ud over sengekanten, rammer dine fødder gulvet for første gang den dag. I løbet af dagen går du hen over gulvet et utal af gange – måske løber du endda eller hopper eller står på hænder. Hvilket vil sige, at det godt kan betale sig at skænke varianten af gulv i din bolig en tanke. Gulvet kan gøre meget for komforten, udseendet og hyppigheden af vedligeholdelse i din bolig. Derfor kan det være afgørende, hvilke materialer du vælger at holde dit gulv i. Et egetræsgulv er et alsidigt valg, der kan tilpasses til et væld af boliger og livsstile, da der findes mange forskellige varianter. Samtidig er egetræ en god måde at invitere naturen ind i dit hjem, fordi der er tale om et naturligt materiale. Man kan se de naturlige aftegninger i træet og mærke, hvordan det stadig arbejder under ens fødder.

Mange fordele og valgmuligheder

Med et egetræsgulv er du sikret et robust og stærkt gulv, der kan holde til store belastninger og er nemt at holde rent. Derudover er det ikke et gulv, der bliver meget koldt, som for eksempel et stengulv kan blive. Det er dog stadig muligt at anlægge gulvvarme under et egetræsgulv, hvis man ønsker det – men uden vil gulvet stadig være varmt at bevæge sig på. Egetræ er en hård træsort, der ofte bliver importeret fra Europa. Det vil sige, at de fleste egetræsgulve kan importeres bæredygtigt, og meget egetræ er også dyrket under bæredygtige forhold. Dette kan ofte ses ved at gulvene er FSC- eller PEFC-certificeret.
En anden måde, egetræsgulve kan ses som værende miljøvenlige på, er på deres lange levetid. De kan slibes ned flere gange og derved fremstå som nye igen.

 

Udover at du kan vælge, hvor miljøvenlige dine egetræsgulve skal være, kan du også vælge, hvilket udseende og hvilke varianter, der vil passe bedst til lige præcis dit hjem. Der findes mange forskellige valgmuligheder, der selvfølgelig påvirkes af, hvilket rum gulvet skal lægges i men også, hvilket udtryk du godt kunne tænke dig i det pågældende rum. Du kan vælge mellem varianter som parket-, stavparket-, flexparket- og wideplank-gulve, der alle kan tilpasses i bredden, så mønstrene bliver større eller mindre. Egetræsgulve er ofte overfladebehandlet, altså kan de være olierede eller lakerede, hvilket også er noget, der kan være med til at bestemme udseendet og ændre det, så det passer præcis til din smag.

Træ giver andet end splinter

Der er derved mange fordele ved at overveje at skifte gulvet til et af egetræ, da det er et materiale, der bliver ved med at give i mange år. Hvis du kunne tænke dig at lære mere og finde de helt rigtige egetræsgulve til dit hjem, kan du gå på opdagelse online. Der er mulighed for at se billeder af de forskellige varianter, besøge showrooms, der fremviser gulvene sat i forbindelse med forskellige miljøer og indretninger og meget mere.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel