Dette skal du huske ved køb og renovering af bolig

Dette skal du huske ved køb og renovering af bolig

Har du fundet boligen med den helt rigtige placering, men kan ikke overskue renoveringen, der venter forude? Så læs med her. Denne artikel giver dig et bud på, hvor du skal starte og hvilke faktorer, du skal være opmærksom på, når du overvejer at renovere eller bygge om. Dermed kommer du lidt tættere på din

Har du fundet boligen med den helt rigtige placering, men kan ikke overskue renoveringen, der venter forude? Så læs med her. Denne artikel giver dig et bud på, hvor du skal starte og hvilke faktorer, du skal være opmærksom på, når du overvejer at renovere eller bygge om. Dermed kommer du lidt tættere på din boligdrøm.

Rådgivning

At lægge en plan over renoveringsprojektet kan være en uoverskuelig opgave, men dette kan du heldigvis få hjælp til. Det kan være en rigtig god investering at få rådgivning hos en arkitekt, ingeniør eller en byggesagkyndig, som blandt andet kan rådgive dig om de byggetekniske udfordringer, der kan være forbundet med en renovering. Samtidig kan en rådgiver også lægge en detaljeret handlingsplan og et budget over projektet, så du ved, om der er penge til det hele, eller om du må prioritere dine renoveringsprojekter. På Magasinet Boligforbedring kan du få gode tips til, hvilke parametre du skal være opmærksom på som boligejer, når du vil renovere.

Kan du gøre det selv?  

Der er naturligvis penge at spare, hvis du kan lave noget selv. Dog skal du overveje kraftigt, hvad du selv kan lave, og hvad du skal have en håndværker til. Det kan nemlig blive en rigtig dyr fornøjelse, hvis du udfører et arbejde, som ikke er lavet godt nok og derfor skal laves om. Din bolig er dit hjem, men det er også en investering, og uautoriseret arbejde kan trække ned i vurderingen, hvis du senere ønsker at sælge din bolig. Derudover er det også værd at overveje, om du har tiden til at renovere selv, da det kan være en hård og tidskrævende proces.

Økonomi

Det kan hurtigt blive dyrt at renovere. Derfor er det vigtigt at have et økonomisk overblik, så du hele tiden kan følge med i, hvor mange udgifter du har til materialer, håndværkere m.v. På den måde kan du også hurtigt se, hvad du har tilbage i budgettet. For eksempel kan det være, at der kommer nogle uforudsete udgifter, som gør, at du skal spare et andet sted eller måske har du sparet nogle penge, som du kan bruge til at opgradere materialer.

Tænk på miljøet – og din økonomi

Er der et gammelt oliefyr i boligen, kan du overveje at udskifte det. Generelt er der mange penge at spare, hvis du tænker i mere energivenlige løsninger. For eksempel kan du få tilskud, hvis du renoverer med energivenlige materialer. Hvis du overvejer at skifte det gamle oliefyr ud med et billigere alternativ, findes der energitilskudsordninger, som betyder, at du kan få både tilskud og skattefradrag ved udskiftning.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel