Som forælder kan det være utroligt svært at stå på sidelinjen og se på, når ens barn har en kognitiv diagnose. En tilværelse med eksempelvis autisme eller ADHD kan være svær, og som forælder kan man føle sig magtesløs, hvis man ikke ved, hvordan man bedst muligt tager sig af sit barn og hjælper ham
Som forælder kan det være utroligt svært at stå på sidelinjen og se på, når ens barn har en kognitiv diagnose. En tilværelse med eksempelvis autisme eller ADHD kan være svær, og som forælder kan man føle sig magtesløs, hvis man ikke ved, hvordan man bedst muligt tager sig af sit barn og hjælper ham eller hende. Du får her nogle tips med på vejen til, hvordan du kan hjælpe dit barn med en diagnose bedst muligt.
Rådfør dig med andre i lignende situationer
Det er aldrig sjovt at stå alene og føle, at man er den eneste, der oplever en bestemt situation. Du er dog ikke alene – der findes mange familier rundt omkring i Danmark, der også kæmper med at give deres barn den bedst mulige dagligdag og tilværelse, så opsøg dem, deltag i gruppearrangementer og rådfør dig med andre, der står i lignende situationer.
Giv dit barn en følelse af fællesskab på en behandlingsskole
Ingen har lyst til at føle sig alene, og det er vigtigt for alle at have en fællesskabsfølelse omkring et eller andet. Mange børn med eksempelvis autisme føler sig anderledes og udenfor, og har derfor tendens til at isolere sig. Ved at give dem et ophold på en behandlingsskole, kan barnet få lov at være sammen med andre, som også har det svært, og derved føle, at han eller hun ikke er alene. Hvis du bor i omegnen af Holbæk, Odsherred eller Roskilde, kan dit barn på Behandlingsskole Farmen få en oplevelse af at blive respekteret, som han eller hun er.
Læs og studér, bliv klogere på diagnosen
Der bliver forsket i og lavet rigtig mange undersøgelser om kognitive diagnoser, og der findes derfor mange bøger og tidsskrifter om emnet. Hvis du føler dig rådvild og utilstrækkelig overfor dit barn, kan det anbefales, at du studerer og bliver klogere på barnets diagnose.