Halogenpærer og lyskilder i hjemmet – værd at vide

Halogenpærer og lyskilder i hjemmet – værd at vide

Som de fleste sikkert ved, så er hjemmets belysning ganske relevant for den behagelige atmosfære. Derfor er det også vigtigt, at man investerer i de rette lyskilder til hjemmet. Her skal man ikke blot stirre sig blind på aspektet omkring lyskildens/lampens udseende, men man bør også overveje selve lyset og dermed også den pågældende lyspære.

Som de fleste sikkert ved, så er hjemmets belysning ganske relevant for den behagelige atmosfære. Derfor er det også vigtigt, at man investerer i de rette lyskilder til hjemmet. Her skal man ikke blot stirre sig blind på aspektet omkring lyskildens/lampens udseende, men man bør også overveje selve lyset og dermed også den pågældende lyspære. Halogenpærer afgiver generelt et ganske rart lys og er mere energivenlige end de traditionelle glødepærer. Overvejer du at investere i halogenpærer, kan du finde et bredt sortiment ved at følge linket. Samtidig kan du få lidt rådgivning med på vejen, hvis du læser med her.

Halogenpærens fordele

Halogenpærer har generelt et ganske varmt lys og en god farvegengivelse. Derfor kan de med rette også anvendes, hvor man ønsker at oplyse et særligt område med en detaljeret farvegengivelse. Her optræder halogenerne ofte i form af spots, som tilbyder en fin retningsbestemt belysning, der f.eks. gør sig godt på badeværelset. Halogenerne er, som nævnt, mere energivenlige end glødepærerne, men deres energiklasse er almindeligvis ikke så høj (C-D). Det er dog muligt at opstøve mere energi-effektive halogener i klasse B, hvis du trawler lidt på nettet. Halogenpærerne har også den fordel, at de lyser med det samme, når kontakten tændes, og de skal derfor ikke bruge nogen opvarmningstid. Samtidig kommer de i et væld af farver, så du nemt kan finde den ønskede nuance. Derudover er de også relativt billige at indkøbe.

Hvad du bør være opmærksom på

Du kan vælge at købe halogenpærer med indbyggede transformere, som gør dem langt mere energieffektive. For at undgå et energimæssigt standby-forbrug, skal du dog huske at slukke på kontakten. Levetiden for halogenpærer er for det meste en smule kortere end for andre typer af pærer (spare-pærer og LED), men til gengæld er halogenpærerne tilsvarende billige. De udgiver dog også en ret høj varme, hvorfor der altid bør være en sikkerhedsafstand på 40-50 cm til evt. brændbart materiale.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel