Værd at vide i forbindelse med udendørs malerarbejde

Værd at vide i forbindelse med udendørs malerarbejde

Husfacadens farve er det første, man lægger mærke til, når man beskuer det, og derfor har malerarbejdet en ganske stor visuel betydning. Hvis malerarbejdet udføres korrekt, vil facaden holde sig flot i lang tid, og derfor er det vigtigt, at du har styr på de forskellige fremgangsmåder. Du kan også henvende dig til et professionelt

Husfacadens farve er det første, man lægger mærke til, når man beskuer det, og derfor har malerarbejdet en ganske stor visuel betydning. Hvis malerarbejdet udføres korrekt, vil facaden holde sig flot i lang tid, og derfor er det vigtigt, at du har styr på de forskellige fremgangsmåder. Du kan også henvende dig til et professionelt malerfirma, der kan garantere et stykke kvalitetsarbejde. Er du bosiddende omkring Roskilde-egnen, kan du henvende dig til Malercentret i Roskilde, som kan forestå arbejdet. Ellers kan du få en smule nyttig vejledning med i bagagen, hvis du læser med her.

Mineralske overflader

Der er flere forskelligartede opgaver, når det kommer til udendørs malerarbejde. Hvis du påtænker at male husets facade, som evt. består af mur eller beton, skal du være særligt opmærksom på facadens stand og alder. Hvis ikke den er i ordentlig stand, kan slutresultatet ende med at blive knap så kønt. I første omgang bør du overveje, om du kan nøjes med at afkalke eller pudse facaden. Facademaling har forskellige fordele og ulemper, alt afhængig af hvilken type du vælger. Den mest benyttede malingstype er akrylmaling, der både er holdbar og regntæt. Den er velegnet til faste overflader, hvorimod olieemulsion-maling er god til mere rustikke overflader med eventuelle kalkrester. Når du skal til at svinge penslen/rullen, skal du altid ruske at afrense, rengøre og spartle forinden. Derefter kan du påføre grunder, før du bruger den ønskede maling.

 

Maling af træværk

Drejer malerprojektet sig i stedet om udendørs træværk, er der andre forhold, som er fornuftige at være opmærksom på. Vejrforholdene er et af disse, og det er mest optimalt at udføre arbejdet i varmere måneder med moderat luftfugtighed. Træet skal tilsvarende også gerne være tørt. Før du begynder arbejdet med at påføre træbeskyttelse, skal du rengøre træværket grundigt – så holder behandlingen længere. Du kan også med fordel overveje grundmaling, der øger holdbarheden yderligere og samtidig beskytter mod svamp og fugt. Mal gerne med en pensel, hvis bredde svarer til brædderne, og mal også gerne i samme retning som disse (vandret/lodret).

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel