Hold varmen inde og spar mange penge

Hold varmen inde og spar mange penge

Der er mange penge at spare på varmeregningen ved at sikre en ordentlig isolering af din bolig. Heldigvis findes der en del effektive metoder, du kan benytte for at forhindre varmen i at slippe ud af din bolig. Hvis du bruger så lidt energi som muligt, vil det både gavne miljøet og din pengepung. Første

Der er mange penge at spare på varmeregningen ved at sikre en ordentlig isolering af din bolig. Heldigvis findes der en del effektive metoder, du kan benytte for at forhindre varmen i at slippe ud af din bolig.

Hvis du bruger så lidt energi som muligt, vil det både gavne miljøet og din pengepung. Første skridt på vejen mod en mere energivenlig bolig er at undersøge de forskellige muligheder for at forbedre isoleringen. Du kan også vælge at skifte dine gamle vinduer og døre ud med nye.

Forbedring på toppen

Størstedelen af de boliger, der er bygget mellem starten af 1900-tallet og midten af 1970’erne, er blevet isoleret med rockwool eller glasuld med en tykkelse på kun 100 millimeter. Derfor er det en oplagt løsning at efterisolere med yderligere 200 millimeter isolering, så din boligs evne til at holde på varmen vil blive betydeligt optimeret. Du vil spare mange penge på din varmeregning ved at efterisolere loftet på din bolig, hvis den har et par år på bagen.

I alle retninger

Hvis du har en bolig af ældre dato, gælder det også, at boligen formentligt ikke er hulmursisoleret. Det skyldes, at prisen på energi var så lav før 1970’erne, at der ikke blev tænkt på at isolere særlig grundigt. En hulmursefterisolering vil ske ved, at der bliver blæst isoleringsmateriale ind i ydervæggens hulmur. Herefter vil du få en oplevelse af, at væggene føles lunere, og du vil ikke længere opleve træk udefra. For at sikre et så godt indeklima som muligt, er det i et flerplanshus desuden vigtigt, at der er isoleret mellem de forskellige etager. Gulvets temperatur vil få en højere temperatur, så du kan slippe for altid at have tykke strømper eller sko på, når du bevæger dig rundt på de øverste etager. Du vil tydeligt kunne se en forandring på din varmeregning, og den investering, der skal til for at lave en hulmursisolering eller isolering mellem etager, vil du have tjent ind igen i løbet af et par år.

En fejlfri facade

En facadeisolering er typisk den rigtige løsning til ældre boliger, der har bastante ydermure, eller i boliger med begrænset plads i hulmuren, så en sådan isolering ikke kan lade sig gøre. Facadeisolering er nemlig ikke er den foretrukne løsning i de boliger, hvor en anden form for isolering er mulig. Det skyldes, at facadeisolering foregår ved at isolere ydermuren med beklædning eller puds, hvilket i relativt høj grad kan forandre din boligs udseende. Det er derfor en god idé at undersøge konsekvenserne af en facadeisolering grundigt, før du springer ud i det.

Mindre træk og bedre helbred

Hvis din boligs vinduer og døre har en del år på bagen, er der god grund til at skifte dem ud med nye. Det vil ofte kunne betale sig at investere i en udskiftning, da der slipper meget energi ud gennem utætte vinduer og døre. Der findes forskellige måder, du kan teste, om dine vinduer er utætte. Du kan for eksempel stille et stearinlys i vindueskarmen og holde øje med, om der er bevægelse i flammen. Hvis flammen blafrer, er det nemlig et tegn på, at vinduet er utæt. Desuden vil du ofte opleve træk fra dine vinduerne, hvis de ikke holder tæt. Utætte vinduer og døre er både skidt for din varmeregning og indeklimaet i din bolig. Det betyder faktisk, at det i værste fald kan have konsekvenser for dit helbred. På Sparvinduer.dk kan du se det store udvalg af nye vinduer og døre til din bolig.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel