Hvilke fordele er der ved en a-kasse?

Hvilke fordele er der ved en a-kasse?

Er det nødvendigt at være medlem af en a-kasse, og kan det overhovedet betale sig? – Herunder kan du få et overblik over, hvad en a-kasse generelt er, og hvad en a-kasse kan gøre for dig. En a-kasse kan mere end at udbetale dagpenge Hvad er en a-kasse? A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse. Dette

Er det nødvendigt at være medlem af en a-kasse, og kan det overhovedet betale sig? – Herunder kan du få et overblik over, hvad en a-kasse generelt er, og hvad en a-kasse kan gøre for dig.

En a-kasse kan mere end at udbetale dagpenge

Hvad er en a-kasse?
A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse. Dette betyder, at dens primære formål er at sikre sine medlemmer, hvis de bliver ledige på arbejdsmarkedet. Det vil sige, at hvis du går hen og bliver arbejdsløs, så vil a-kassen gå ind og give dig økonomisk støtte såsom dagpenge, indtil du finder et nyt arbejde.

Andet end økonomisk sikkerhed
En a-kasse kan også mere end sikre dig økonomisk, da du ved at være medlem af en a-kasse også kan benytte nogle af de mange andre fordele, som de tilbyder. Oftest er man medlem af en a-kasse, inden man går hen og bliver arbejdsløs, og de tilbyder derfor forskellige fordele før, under og efter ledighed. Alle a-kasser samarbejder med jobcentre, og derfor er det muligt for dem at tilbyde dig forskellige former for rådgivning. Du kan for eksempel blive rådgivet set i forhold til opbygning af jobplan, hvilket kan hjælpe dig med at komme i arbejde igen. Derudover vil du også kunne blive tilbudt kurser, som vil kunne styrke din faglige profil. Du kan også vælge at tage et kursus om at skrive ansøgning eller CV og på den måde styrke dine jobmuligheder.

Hvem kan blive medlem af en a-kasse?

Mange tror, at man kun kan blive medlem af en a-kasse, hvis man er i arbejde, fordi en a-kasse og fagforening kan høre sammen, men dette er ikke tilfældet. Du kan blive medlem af en a-kasse, så snart du vil, det eneste krav er, at du skal betale kontingent for at være medlem. Så snart du har gjort det, så kan du komme i gang med at optjene dagpengeret, deltage i kurser og meget mere. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse endnu, så kan du vælge at gå ind på akasse-billig.dk, hvor du vil kunne få et overblik over de mange forskellige slags a-kasser, der udbydes og derved finde den, som passer bedst til dig.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel