Leje frem for eje

Leje frem for eje

Dette er en sponsoreret artikel   Der er flere, der vælger at leje frem for eje. I disse tider med bæredygtighed deler vi med hinanden i stedet for selv at afholde alle udgifter. Det kan være delebiler, deleboliger, delecykler og meget andet. Det er en varm kartoffel lige nu, hvorfor vi her i indlægget ser

Dette er en sponsoreret artikel

 

Der er flere, der vælger at leje frem for eje. I disse tider med bæredygtighed deler vi med hinanden i stedet for selv at afholde alle udgifter. Det kan være delebiler, deleboliger, delecykler og meget andet. Det er en varm kartoffel lige nu, hvorfor vi her i indlægget ser lidt nærmere på nogle af de hotteste tendenser netop nu.

 

En debat, der har verseret længe efterhånden er bilmarkedet. Flere danskere vælger fx flexleasing privat i stedet for at købe en bil. Det gør det nemlig mere fleksibelt, hvis man gerne vil skifte bil oftere. Nogen vælger helt at dele deres bil med andre, hvor man simpelthen i et boligområde har en eller flere bil til deling. Og så er der naturligvis ikke tale om almindelige biler. Det er naturligvis enten el, hybrid eller brint.

Deler boliger med andre

Skal du ud at rejse, har du måske stiftet bekendtskab med, at du kan leje andres private boliger. Vi ser det også herhjemme med Airbnb, og der kommer hele tiden nye steder til. Står du og mangler permanent tag over hovedet, er der kommet en konkurrent til i form af Lejlino.dk, som er en platform, der samler private lejeboliger i de største byer i Danmark.

 

Vi er blevet bedre til at hjælpe hinanden og udnytte de ressourcer, der er i forvejen. Det er en god udvikling, vi er igennem, men der er stadig lang vej endnu. For vi kan ikke blive ved med at bygge og producere nyt, nyt, nyt. Vi må tænke i alternativer, hvilket begge ovenstående eksempler er gode eksempler på. Lej i stedet for at eje.

Cirkulær økonomi er det nye sort

Skal du flytte, er det naturligt at købe nye møbler. Hvis du da mangler dem eller har nye ambitioner om, at det hele bare skal se brandgodt ud. Men i stedet for at købe helt nye hver gang, er der steder som bl.a. Marketplace, hvor du kan finde andre menneskers brugte ting. Ofte finder du rigtig gode fund, der har været ganske lidt brugt og til en favorabel pris.

 

Tænker vi cirkulær økonomi frem for lineær, vinder naturen på sigt. For der skal gøres noget nu, hvis udviklingen skal vendes. Heldigvis er vi på rette vej og kan se en masse spændende initiativer. Det er cool at være bæredygtig og efterleve de principper, så det ikke bare er tomme ordkalorier.

 

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel