Sådan kan du bruge altanen om vinteren

Sådan kan du bruge altanen om vinteren

Altaner er altid meget populære igennem sommerhalvåret. Ofte forbinder man kun altanen med sommer, sol og afslapning, og derfor kan det være svært at gøre brug af altanen i løbet af vinterhalvåret. Det er en stor skam, for altaner kan bruges og nydes året rundt – også i den lange danske vinter. Sommetider kræver det

Altaner er altid meget populære igennem sommerhalvåret. Ofte forbinder man kun altanen med sommer, sol og afslapning, og derfor kan det være svært at gøre brug af altanen i løbet af vinterhalvåret. Det er en stor skam, for altaner kan bruges og nydes året rundt – også i den lange danske vinter.

Sommetider kræver det blot lidt forberedelse. Så længe det er tørvejr en vinterdag, kan det være hyggeligt og idyllisk at sidde ude på altanen med en kop varm chokolade. Det kræver blot, at man får godt med tøj på og har et sted at sidde på altanen. Det bliver især hyggeligt, hvis man tager et tæppe og nogle puder med ud – man kan også tænde lys, eksempelvis hvis man har et par lanterner på altanen.

Et stort køleskab

Om vinteren kan altanen også bruges til at opbevare mad og drikkevarer. Det er især smart over julen, hvor køleskabet kan blive godt fyldt – her er det rart at have ekstra plads på altanen. Det kan være en god idé at have et termometer på altanen, helst tæt på det sted, hvor man vil opbevare fødevarerne. Dermed er man sikret den mest præcise temperatur. Mange madvarer kan fint opbevares på altanen. Eksempelvis kål, knoldselleri, kartofler, æbler og pærer kan sagtens opbevares på altanen mellem 0 og 5 grader. Derudover kan drikkevarer som vin, øl og sodavand også stilles på altanen, da de især kan fylde i køleskabet.

Grønt hele året rundt

Om sommeren er der mange, der bruger altanen til at dyrke de grønne fingre, komme udenfor og få plantet blomster og krydderurter. Det er dejligt at kunne se noget grønt og pusle med det, selvom man ikke har egen have. Selvom efterår og vinter er hård ved mange planter, så kan man sagtens have gang i altankasserne i de kolde måneder. Det kræver blot, at man er opmærksom på hvilke planter, man vælger. Lyng er eksempelvis en rigtig fin plante, der klarer alt slags vejr – de fås i forskellige nuancer og skaber en hyggelig skovstemning på en ny altan.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel