Sådan kan du forebygge rygproblemer og spændinger

Sådan kan du forebygge rygproblemer og spændinger

Av! Har du også ondt i ryggen? Over lænden? Ved skuldrene? I nakken? Så er du ikke den eneste! Mange mennesker døjer med rygproblemer i større eller mindre grad. Der kan være mange grunde til, hvorfor du har ondt i ryggen. Skader, ulykker, sygdomme og spændinger er blot nogle af årsagerne. Ryglidelser og rygproblemer er

Av! Har du også ondt i ryggen? Over lænden? Ved skuldrene? I nakken? Så er du ikke den eneste! Mange mennesker døjer med rygproblemer i større eller mindre grad. Der kan være mange grunde til, hvorfor du har ondt i ryggen. Skader, ulykker, sygdomme og spændinger er blot nogle af årsagerne.

Ryglidelser og rygproblemer er almindelige

Mange mennesker har i dag et stillesiddende arbejde. Det lægger et øget pres på især skuldre, nakke, arme og håndled, hvis du dagen lang taster på et tastatur og desuden sidder ned i mange timer uden at bevæge dig synderligt. Kroppen er skabt til bevægelse, og derfor er det vigtigt, at du tilgodeser dette behov. Prøv enkle øvelser, eller hop med på bølgen, og lav kontorgymnastik eller kontoryoga sammen med dine kolleger. Det kan være med til at løsne spændinger og styrke muskulaturen. Din holdning , din sidestilling og din seng har desuden betydning. Sørg for at have en rank ryg, når du går. Træk navlen ind mod rygsøjlen, og skub brystet frem. Anskaf dig en god kontorstol, eventuelt også en gymnastikbold, som hjælper dig til at bevare en rank siddestilling. Derudover er en god seng med en solid madras og en topmadras vigtig, for du bruger mange timer i din seng. Se topmadrasser test her.

Et nødvendigt lægebesøg

Selvom du måske kan have gavn af ovenstående råd, kan der være tilfælde, hvor det er nødvendigt at konsultere en læge. Du skal ikke gå og have rygproblemer i en længere periode, og tage smertestillende dagligt eller flere gange om ugen, uden at blive undersøgt. Når du har ondt, er det altid vigtigt at finde årsagen til problemet, så du kan blive behandlet på rette vis og komme dine gener til livs. En kiropraktor kan muligvis også hjælpe dig – ofte først efter et lægebesøg, som kan give afklaring og eventuelt en diagnose.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel