Skab bedre indemiljøer med smukke og virksomme akustikplader

Skab bedre indemiljøer med smukke og virksomme akustikplader

Støjforurening kan virkelig være til gene, både hjemme i dit eget hjem eller eksempelvis på din arbejdsplads eller når du er ude at spise. Problemet opstår, når lyder bliver kastet frem og tilbage imellem vægge, således at der skabes dårlig akustik og rumklang. Problemet kan nemt løses med lyddæmpende tilføjelser til rummet, for eksempel de

Støjforurening kan virkelig være til gene, både hjemme i dit eget hjem eller eksempelvis på din arbejdsplads eller når du er ude at spise. Problemet opstår, når lyder bliver kastet frem og tilbage imellem vægge, således at der skabes dårlig akustik og rumklang. Problemet kan nemt løses med lyddæmpende tilføjelser til rummet, for eksempel de rette møbler eller specielt udviklede akustikplader, der kan monteres på vægge eller lofter.

Så nemt kan lydkvaliteten i et rum forbedres

Det behøver ikke at være svært at forbedre lydkvaliteten i et rum. Tværtimod er det faktisk ganske ofte relativt enkelt. Alt du skal gøre er blot at tilføje de rette elementer til rummet, således at lyd dæmpes og både rumklang og akustik forbedres til en højere lydklasse. Ofte ses dette gjort med såkaldte akustikplader eller andre akustiktilføjelser.

Akustikplader kan lyde som en stor og besværlig ting, men sådan er det faktisk slet ikke. I realiteten er denne type af lydforbedrende plade nemlig nem at installere og fås i de rette mål, der passer præcis ind i dit hjem eller på din arbejdsplads. Ydermere er det ikke mange værktøjer, som du behøver, før det hele er i tip-top stand. Følgende er således mere end rigeligt:

  • Markerings- og opmålingsredskaber såsom blyant og tommestok eller målebånd

  • En sav, rundsav eller fukssvans

  • En skruemaskine samt skruer og rawplugs

  • Reglar eller forskalling i anbefalet tykkelse af 45 mm

  • Mineraluld

Nemheden strækker sig også til mere end blot processen med at sætte en sådan akustikplade op. Det er nemlig også nemt at skaffe akustikplader, der gør noget godt for det indretningsmæssige udseende i rummet. Mange er nemlig bekymrede for, at akustikforbedrende elementer vil se dumme ud eller ikke passe ind. Dette er dog et sjældent problem, og faktisk vælger mange netop at gå efter akustikforbedring med også det indretningsmæssige for øje.

Dette kan du med fordel kigge efter i et sæt akustikplader

Har du besluttet dig for at forbedre dine rums lyd- og udseendemæssige kvaliteter, kan du med fordel begynde at tjekke markedet for akustikplader ud. Vil du gerne have mest muligt ud af dem, kan du desuden for eksempel være opmærksom på følgende aspekter, der ofte kan vise sig at være fordelagtige:

  • Hvor stammer designet fra? Går du for eksempel efter dansk design med flotte skandinaviske kendetegn, kan det give mening at inkludere dette i dine søgekriterier.

  • Hvad er lydklassen for akustikpladerne? Her bør du gå efter den bedst mulige, nemlig lydklasse A.

  • Bæredygtigheden af materialerne er ligeledes et punkt, der ligger mange hjertet nær. Sørg derfor gerne for, at der i produktet er tænkt miljørigtighed ind, for eksempel med genbrugsplast eller træ fra bæredygtigt skovbrug, der ikke skader dyr eller mennesker.

Tilbage er blot at orientere dig i, hvilken æstetik og hvilket design, der tiltaler dig mest og som passer ind i lige netop det rum, du tiltænker. Overvej desuden også, hvorvidt pladen skal installeres som en form for væg eller loft. Begge kan være smukke løsninger værd at overveje.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply