Tænk hvis der fandtes en bedre løsning

Tænk hvis der fandtes en bedre løsning

Nogle gange støder man på nogle problemer, hvor man umiddelbart kun ser en løsning, selvom der måske rent faktisk fandtes andre løsninger, som muligvis var bedre. Hvorfor det står til, er svært at give et svar på. Jo flere mennesker, som benytter sig af den samme løsning til et givent problem, desto mere udbredt og

Nogle gange støder man på nogle problemer, hvor man umiddelbart kun ser en løsning, selvom der måske rent faktisk fandtes andre løsninger, som muligvis var bedre. Hvorfor det står til, er svært at give et svar på. Jo flere mennesker, som benytter sig af den samme løsning til et givent problem, desto mere udbredt og ”almindelig” bliver den løsning – og det kan hurtigt være svært at slå igennem med andre, bedre løsninger. Et fint og konkret eksempel på ovenstående tendens, er rørudskiftning. I stedet for at udskifte røret fuldstændig, vil det rent faktisk være mere end nok med faldstamme renovering, faldstammerne bliver inspiceret, rengjort og så videre, så de reelt set er så gode som nye. Det er en løsning, som vil spare dig penge – og hvem ønsker ikke det? Så har du en tendens til at vælge den første og nemmeste løsning, burde du gøre det til en vane at tænke en ekstra gang over problemet og undersøge, om der findes bedre, mere praktiske og billigere løsninger.

Har en betydning i det lange løb

Du sidder måske og tænker, at det ikke betyder det store, om det er den ene eller den anden løsning, som man vælger at benytte sig af, fordi prisen alligevel er nogenlunde den samme. Den tankegang er bare lidt farlig – og det er der en god grund til. Hvis det antages, at en gennemsnitlig dansk borger har 150 praktiske problemer gennem et liv, som skal løses. Hvis denne danske borger så i gennemsnit sparer cirka 100 kroner hver gang, ender det altså med at have en kæmpe betydning i det store perspektiv. Forhastet beslutninger er altså ikke den bedste løsning, når det kommer til at skulle have løst praktiske problemer. Det er faktisk for det meste et dumt valg at træffe forhastet beslutninger.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply