Dette skal du gøre, når en af dine nærmeste går bort

Dette skal du gøre, når en af dine nærmeste går bort

Det er aldrig sjovt, når en af dine nærmest går bort. Der er pludselig rigtig meget at tænke på, og rigtig mange praktiske og juridiske ting, der skal klares og tages stilling til. Det kan godt virke uoverskueligt at skulle i gang med, men ikke desto mindre er det nødvendigt. Hvad skal du helt præcis

Det er aldrig sjovt, når en af dine nærmest går bort. Der er pludselig rigtig meget at tænke på, og rigtig mange praktiske og juridiske ting, der skal klares og tages stilling til. Det kan godt virke uoverskueligt at skulle i gang med, men ikke desto mindre er det nødvendigt. Hvad skal du helt præcis stille op, når en af dine nærmeste er gået bort?

Få hjælp af en bedemand

Det er en god idé at kontakte din lokale bedemand kort efter dødsfaldet. En bedemand kan hjælpe dig igennem alle de praktiske opgaver, som du ikke selv kan finde hoved og hale i. Gennem stille og rolige samtaler finder I sammen frem til, hvordan afskeden planlægges bedst. Når du skal planlægge en begravelse, skal der vælges blomster til kisten, findes en gravsten, skrives en dødsannonce m.m. En bedemand kan ses som en hjælpende hånd til alle disse typer af opgaver. Med en bedemand ved din side, vil det hele blive lidt mere overskueligt.

Valg af tøj til den afdøde

I forbindelse med begravelsen skal der også vælges tøj til den afdøde. Det kan du gøre sammen med nogle andre, som stod vedkommende nært. I kan vælge et sæt tøj, som afdøde rigtig godt kunne lide, eller noget som bare er et rigtig flot sæt.

Tømning af dødsboet

Med alt dette følger også, at den afdødes hjem skal tømmes for ting. Der er nogle ting, som er nødt til at blive fjernet rimelig hurtigt såsom mad i køleskabet. Men møbler og ting kan fjernes i dit eget tempo. Det er meget forskelligt, hvordan folk ønsker at gøre det. For nogle skal det bare overstås, hvor andre godt kan lide at tage sig god tid med det. Hvis du slet ikke har lyst til at gøre det selv, kan du få nogle professionelle til det.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply