Fem grunde til at du skal tage på højskole

Fem grunde til at du skal tage på højskole

Har du fundet en sport, som du er god til, og som du gerne vil prøve af i nye rammer, så er en idrætshøjskole en ideel mulighed for at finpudse din evner og for at komme i din hidtil bedste form. Mangler du stadig at finde den ideelle sportsgren for dig, så kan idrætshøjskolen være

  1. Har du fundet en sport, som du er god til, og som du gerne vil prøve af i nye rammer, så er en idrætshøjskole en ideel mulighed for at finpudse din evner og for at komme i din hidtil bedste form. Mangler du stadig at finde den ideelle sportsgren for dig, så kan idrætshøjskolen være muligheden for at få prøvet en masse hidtil ukendte sportsgrene af. På ISI Idrætshøjskole tilbydes alt fra beach volley til spiludvikling, så der er rig mulighed for at finde lige præcis det, du er god til. Læs mere om højskole idræt.
  2. Der findes 70 forskellige højskoler i Danmark, så hvis idræt ikke er noget for dig, er der stadig rig mulighed for at komme afsted på et højskoleophold, hvor du kan fordybe dig i lige præcis det, der interesserer dig allermest eller udfordre dig selv ved at lære en masse nyt om et hidtil ukendt emne.
  3. Måske befinder du dig et sted i livet, hvor du er kommet i tvivl om, hvad der nu skal ske uddannelsesmæssigt. Vælger du et højskoleophold, får du mulighed for at prøve en masse forskelligt af og blive klogere på, hvad der interesserer dig og ikke mindst, hvad du er god til. På den måde kan du måske finde en uddannelse og måske endda en karrierevej, du aldrig selv havde tænkt over. På højskolerne er der også rig mulighed for at få vejledning til dine fremtidige uddannelsesvalg.
  4. På højskolen vil du møde vidt forskellige mennesker i alle aldersgrupper, for så længe man er over 17,5 år, må man tage et højskoleophold. Du vil møde mennesker, som kommer fra et andet sted i Danmark end dig, og som har en helt anden politisk overbevisning end dig selv. Du vil uden tvivl blive udfordret på holdninger og få åbnet dine øjne for helt nye måder at se verden på. Og så vil et højskoleophold ofte ende ud med, at dine bekendtskaber bliver til venskaber, der varer resten af livet.
  5. Trænger du til en pause fra karakterræs og pensumlister er det højskolerne, du skal søge mod. Der er nemlig ingen af delene, ligesom der ikke eksisterer nogen skarp opdeling mellem undervisning og fritid. Men det er langt fra ensbetydende med, at du ikke lærer noget på en højskole – det vil du uden tvivl. Der er en stor valgfrihed omkring fag, og du vil derfor selv have stor indflydelse på, hvad du vil fordybe dig i og bliver klogere på.
  6. Du kommer tæt på andre mennesker på en måde, du højst sandsynligt ikke er vant til. På højskoler bor man oftest sammen to og to, men ønsker du at bo alene, er er som oftest også mulighed for det. På trods af at der er fri i weekenden, vælger mange at blive på højskolen og bruge tid på aktiviteter med de nye venner, som man hurtigt finder på en højskole.
Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel